Soutěž o filmový scénář: Konvice
Ilustrační foto: pixabay.com

Soutěž o filmový scénář: Konvice

23. 4. 2016

Toto je příběh, který se mi stal při předvánočním nakupování.

Místo: Prodejna (Kulinář, Tescoma a pod.)

Osoby: Prodavačka, zákaznice, majitel prodejny

Vymyslela jsem si jako jeden z vánočních dárků kávovou konvici. V prodejně měli krásnou s kovovým obalem se vzorem kávových zrn a skleněnou vnitřní nádobou. Ta se mi na první pohled zalíbila.

Paní prodavačka ji vyňala z vitríny, a když jsem hned řekla, že tuhle chci, šla do skladu pro jinou v obalu. Za chvilku se vrátila a řekla, že tato vystavená je poslední a krabici od ní nemůže najít, jestli chvilku počkám. Souhlasila jsem a prohlížela si další zboží v obchodě. Paní prodavačka se vrátila s tím, ať mám ještě strpení, že pořád hledá. Domluvily jsme se, že se zajdu podívat do vedlejšího knihkupectví a pak přijdu zpět.

Asi po 15 minutách jsem se vrátila, ale krabice pořád nebyla. Řekla jsem, že už potřebuji odejít na vlak, a že si konev vezmu bez originálního obalu, ať mi ji dá do igelitové tašky. Na to prodavačka odpověděla, že mi ji nemůže prodat, protože sice zná cenu, ale bez krabice, na které je čárový kód zboží, mi ji nemůže namarkovat.

Situace se zdála být bezvýchodnou, ale zachránil ji majitel obchodu (všem známý regionální kuchař), který právě přišel. Řekl prodavačce, ať mi napíše ruční paragon, abych mohla zboží zaplatit a odejít, že to spolu vyřeší později. Spěchala jsem s konvicí v tenoučké igelitové tašce na vlak a jaké bylo moje překvapení, když jsem doma po vybalení zjistila, že vnitřní skleněná nádoba konvice je prasklá. Dva dny jsem o tom doma přemýšlela a pak jsem sebrala odvahu a konvici a jela opět do krajského města do oné prodejny.

Paní prodavačka mě samozřejmě hned poznala, a když jsem ukázala poškozené zboží, nabídla mi náhradní skleněnou nádobu s poloviční slevou. Zřejmě měla trochu špatné svědomí. Měla jsem už s sebou bytelnější tašku, protože krabice zřejmě nenávratně zmizela v propadlišti dějin. Obdarovaný měl z vánočního dárku, který jsem zabalila originálně podle svého, radost.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soutěž - scénář
Hodnocení:
(3.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.