Plánování už není pro seniory?
FOTO: autorka

Plánování už není pro seniory?

24. 4. 2016

Jak bylo v jednom komentáři napsáno, zažili jsme plánování dost v mládí, dnes už neplánuji. Proto jsem se zamyslela a zjistila jsem, že to není až taková pravda.

Plánování patří ke každé generaci, plánování veselé i smutné. Někdo plánuje operaci nebo náročnější léčbu, aby se zdraví zlepšilo a mohli si plánovat něco příjemnějšího. To je samozřejmě to nepříjemné plánování, ale když se povede, je z toho radost.

Nejsem zde dlouho, a proto nevím, kolik bylo plánovaných setkání ičkařů. Takové plánování vyžaduje spoustu času, ochoty a dalšího. Zmíním se o setkání v Doksech. I toto bylo plánovaná akce, jak jsem postřehla, jednalo se nejdřív o pár lidí a najednou z toho bylo setkání asi 46 zájemců.

Je mi jasné, že zde někteří přestanou číst a řeknou si, zase Doksy, ale vážení popudliví čtenáři, kterým vadí, že se píše a mluví o takových setkáních, která mají úspěch a zúčastnění na ně rádi vzpomínají, tak se zamyslete sami nad sebou. Všude, kde se nám líbí a je nám dobře, protože tam jsou známí a kamarádi, tam se rádi vracíme třeba ve vzpomínkách. Klobouk dolů před Jitkou a Radkem Caklových i Alenkou Vávrovou, kteří tento plán dotáhli až do konce. Přiznám se, že já bych takovou akci naplánovat nezvládla.  

Já byla na takové plánované akci poprvé a nelituji toho. Poznala jsem spousty milých a příjemných lidí a těším se na další plánovaná setkání.

A máme další plánování, do Loučné. I na toto setkání je třeba se důkladně připravit. Hance a Marušce to také zabere čas, naplánovat, aby se vše vydařilo.

Já sice takové akce neplánuji, ale mám v plánu opět po sezoně zaletět za dcerou a vnoučaty. Plán je pěkný a těším se, i když to bude také pracovní. Jenom se bojím, aby mé příjemné plány nezhatila nepříjemná neplánovaná příhoda.     

Opravdu si myslíte, že plánování je jenom pro mladou generaci?

 

"Můj plán" - je téma naší další soutěže, v níž můžete vyhrát pěkné knižní ceny. Chystáte rekonstrukci domu, nebo stěhování z většího bytu do menšího? Rozhodli jste se, že se s partnerem vezmete? Chcete se naučit hrát golf, anebo zkusíte malovat? Budete studovat univerzitu třetího věku nebo si hodláte udělat řidičák? Připravujete nějaký zajímavý výlet či dokonce exotickou dovolenou? Napište nám, co plánujete! Pravidla soutěže najdete zde.

         

 

 

 

 

 

soutěž - můj plán
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%