Můj plán: Hlavně vydržet!
FOTO: archiv autorky

Můj plán: Hlavně vydržet!

25. 4. 2016

Nechtěla jsem se původně zúčastnit s ohledem na marnou snahu v předešlých soutěžích. No a jak jinak, vždycky podlehnu heslu, že není důležité zvítězit, ale snažit se udělat pro to všechno, co umím. Trochu jsem si to upravila, doufám, že to nikomu nevadí.

Nikdy jsem si nic moc neplánovala. Alespoň dlouhodobé plány jsem nikdy neměla, a vzhledem k tomu, že je nás víc, tak neměli.

Plán. Co to vlastně je? Je to něco, co se zrodí v naší hlavě, někdy se to zrodí i na papíře. Jsou plány jednoduché krátkodobé a pak plány složité dlouhodobé. Většinou jsme měli a stále máme plány, které dokážeme splnit. Nebudu je popisovat, to bychom tu byli hrozně dlouho a já nechci psát ságu.

I tyhle plány dokáže něco narušit. A to je vážná nemoc. Stalo se mi to před sedmi lety. Mám vlastně touhle dobou výročí. Byl to šok a svět potemněl. Po všech vyšetřeních a konečném verdiktu jsem si ale jeden plán dala. A to plán přežití. Nějak jsem si naštěstí nepřipouštěla, že to může skončit špatně. Moc jsme to nerozebírali ani doma. No a plán se povedl. Jsem tu. Přehodnocení priorit v životě a přestat se trápit prkotinami následovalo.

A tak mám teď vlastně netradičně plány na delší dobu. Plánuji si tady být ještě alespoň tak dlouho, abych viděla dospět vnučku a užila si život nás a našich dětí. Plánuji si nesedět na zadku a ještě něco vidět z naší krásné země, než si ji zničíme, a ještě nejméně jednou usednout na pláž u moře. Plánuji si žít tak, abych se nezpronevěřila svým zásadám slušného a čestného člověka. No, myslím, že na jednu osobu ženského rodu je toho docela dost. Tak já si jdu držet palce, ať to dokážu.

 

"Můj plán" - je téma naší další soutěže, v níž můžete vyhrát pěkné knižní ceny. Chystáte rekonstrukci domu, nebo stěhování z většího bytu do menšího? Rozhodli jste se, že se s partnerem vezmete? Chcete se naučit hrát golf, anebo zkusíte malovat? Budete studovat univerzitu třetího věku nebo si hodláte udělat řidičák? Připravujete nějaký zajímavý výlet či dokonce exotickou dovolenou? Napište nám, co plánujete! Pravidla soutěže najdete zde.

 

Můj příběh soutěž - můj plán
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.