Soutěž o filmový scénář: Nezvaný host na zabijačce čuníka
FOTO: autorka

Soutěž o filmový scénář: Nezvaný host na zabijačce čuníka

24. 4. 2016

Kulisy: kancelář

Osoby: veselý zaměstnanec středního věku, mladá sekretářka

Veselý zaměstnanec přichází do kanceláře a žádá mladou sekretářku o malou službičku. Potřebuje zavolat hodnému panu doktorovi a pozvat ho na zabijačku čuníka k lakomým vesnickým manželům. Mladá sekretářka zavolá podle instrukcí hodnému panu doktorovi a pan doktor je nadšený a říká, že už se těší a že velice rád na zabijačku přijede. Mladá skretářka se ptá veselého zaměstnance, proč hodného pana doktora nepozval na zabijačku sám, ale bylo jí sděleno, že by ho pan doktor poznal po hlase a že lakomí manželé dluží panu doktorovi za lékařské ošetření. Komedie je rozehrána a mladá sekretářka chce vědět, jak vše dopadne.

Kulisy: dvůr vesnického domu

Osoby: hodný pan doktor středního věku, lakomí vesničtí manželé, přiopilý řezník

Na dvoře vesnického domu je zabijačka čuníka v plném proudu. Přijíždí hodný pan doktor a už z dálky volá, že má hlad a že se těší na ovárek. Přiopilý řezník mu otevírá vrata a zve ho dál. Přichází paní domu a s kyselou tváří říká panu doktorovi aby šel dál, když už je tady. Jen jí není jasné, že pan doktor přijel, když zrovna zabíjejí. Pan doktor jí řekl, že byl přece pozván. Paní domu si pomyslela, že doktora určitě pozval ten její moula a že až doktor odjede, tak si to s ním vyřídí. Pak vše probíhalo tak, jak se na pořádnou zabijačku sluší. Hodný pan doktor dokonce odjížděl s pěknou výslužkou. Jen co auto pana doktora zmizelo za rohem, ozval se ze dvora křik a nadávky paní domu, za které by se nemusel stydět hodně otrlý chlap. Do toho se přikymácel opilý řezník a řekl paní domu, že zatímco tady řve, připaluje se jí na plotně škvařené sádlo, ustlal si na zemi a usnul. Vedle řezníka se sesunul pán domu, protože věděl, že by tam stejně skončil po návratu své manželky.

Veselý zaměstnanec tam nebyl přítomen, vše se dopodrobna dozvěděl od bdělých sousedů lakomých manželů a převyprávěl mladé skretářce, jak slíbil. Oba se u toho hodně nasmáli.

 

 

 

 

Soutěž - scénář
Hodnocení:
(2.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.