V pražské ZOO se nečekaně narodilo mládě gorily
FOTO: Facebook MIroslava Bobka, ředitele ZOO Praha

V pražské ZOO se nečekaně narodilo mládě gorily

24. 4. 2016

V pražské zoologické zahradě se nečekaně narodilo gorilí mládě. Jeho matkou je čtyřiadvacetiletá samice Shinda. Na svém facebookovém účtu o tom informoval ředitel zoo Miroslav Bobek.

"Ráno mi zazvonil telefon. Volala službukonající zooložka – a nechtělo se mi věřit tomu, co říká. Gorilí samice Shinda začala rodit! Vůbec si nedovedu představit, co by mě mohlo překvapit víc. Nejenže jsme o Shindině březosti nevěděli, ale především jsme se časem vzdali nadějí, že by ještě mohla mít mládě," uvedl na facebooku Miroslav Bobek. Mládě je podle něj v pořádku a veřejnost ho možná uvidí už v neděli.

 

"Mládě nejen vypadá, ale skutečně je naprosto v pořádku. Pije a Shinda se o něj dobře stará," uvedl Bobek na facebooku. Podle něj byl porod nečekaný. "Nejenže jsme o Shindině březosti nevěděli, ale především jsme se časem vzdali nadějí, že by ještě mohla mít mládě," uvedl Bobek.

Pavilon goril bude pro veřejnost opět otevřen zřejmě již v neděli. "Pokud se tak stane, prosím o ukázněnost a dodržování veškerých pokynů našich zaměstnanců," uvedl ředitel. Kromě matky Shindy pavilon obývá ještě gorilí samec Richard a samice Kamba, Bikira a Kijivu, která je matkou čtyř mláďat. Dvakrát rodila také samice Kamba, její mláďata ale při porodu vždy zemřela.

Mladě gorily není jediným vzácným přírůstkem pražské zoo v letošním roce. V lednu přišel v Troji na svět sameček hrocha obojživelného, který dnes dostal jméno Fanda. Počátkem dubna se narodilo mládě slona. Jde o první slůně, které se v pražské zoo narodilo a bylo zde také počato.

 

 

příroda ZOO zvířata
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...