Festival Respect přiveze zakladatele brazilectra, alpský punk i Ivu Bittovou
FOTO: SMART Communication

Festival Respect přiveze zakladatele brazilectra, alpský punk i Ivu Bittovou

27. 4. 2016

Festival Respect, který 11. a 12. června rozezní louku pod Bruselskou cestou na pražském Výstavišti, odtajňuje další pozoruhodné účinkující.

„Uvidíme a uslyšíme muzikanty, kteří směle a s nadhledem sobě vlastním kombinují hudbu rozličných stylů, epoch, národů i regionů. Takoví jsou třeba nakažlivě zábavní alpští punkeři Attwenger nebo zakladatelé brazilectra Zuco 103, kteří se k nám vrací po delším čase,“ říká zakladatel a šéf Respectu Borek Holeček.

K muzikantům, kteří budou po dva dny lákat k divokému tanci i soustředěnému poslechu, přidávají mimořádnou hudební lahůdku: 21. června v Paláci Akropolis vystoupí legendární houslistka a zpěvačka Iva Bittová se sardinským kytarovým mágem Paolem Angelim. Do Prahy přijede i africká legenda, Orchestre Les Mangelepa, kteří zahrají 29. června na Nákladovém nádraží Žižkov.  

Mezi dalšími zajímavými položkami letošního hlavního programu najdeme originální a nečekaně kompaktní spojení africké a bretaňské hudby v projektu N’Diale, ve kterém spolupracuje vynikající zpěvačka z Mali Foune Diarra s houslistou Jacky Molardem a jeho Quartetem. Kvintesencí tradiční egyptské muzikality s takřka tanečními groovy zaujmou ve Francii žijící Egypťan Tarek Abdallah, fundovaný inovátor arabské loutny oudu, s o generaci starším mistrem tamburiny riqq Adel Shams El-Dinem.  

Iva Bittová začínala jako filmová a divadelní herečka, spojená zejména s legendárním brněnským divadlem Husa na provázku. Později se začala intenzivně věnovat hře na housle a zpěvu a záhy se etablovala na alternativní, jazzové a world music scéně jako jedna z nejoriginálnějších a také nejrespektovanějších umělkyň. Vedle skvělých sólových projektů Iva Bittová spolupracovala s plejádou špičkových hudebníků a těles, mezi jinými s Billem Frisellem, Bobbym McFerrinem, Marcem Ribotem, George Mrazem, Barbarou Marií Willi, Škampovým kvartetem, Calder Quartetem či předním americkým experimentálním souborem Bang on a Can All-Stars. Pražskému publiku se 21. června představí po boku excelentního sólisty na preparovanou kytaru Paola Angeliho, jenž svou hudební inspiraci nachází především v tradiční hudbě Sardinie i soudobých experimentech.

Respect Festival 2016 proběhne na louce pod Bruselskou cestou v areálu Výstaviště v pražských Holešovicích 11. a 12. června. Vstupenky v předprodeji jsou do 30. dubna ke koupi za výhodné ceny: Dvoudenní za 450 Kč, dvoudenní rodinná za 500 Kč a jednodenní za 400 Kč. Vstupenky na koncert Ivy Bittové a Paola Angeliho jsou v předprodeji od 23. 4. za 350 Kč na stání a 450 Kč na sezení. Předprodej na festival i koncerty probíhá v sítích GoOut, Ticketpro a Ticketportal. Více informací na www.rachot.cz.  

 

 

 

 

festival hudba
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%