Modelky se představují: Máří Magdaléna Dufková
FOTO: archiv autorky

Modelky se představují: Máří Magdaléna Dufková

15. 5. 2016

Do Vašeho báječného projektu jsem se přihlásila hned na počátku, v létě 2014. Je mi 61 let (1955), vystudovala jsem jadernou fyziku a celý život pracuji v energetice - jako odborný pracovník, jako vedoucí vzdělávacích programů, jako mluvčí, jako školitel komunikace, také přednáším na školách. Dnes už jsem v důchodu, ale stále externě pracuji pro ČEZ (energetika), SÚRAO (Správa úložišť radioaktivních odpadů) a MAAE (Mezinárodní agentura pro atomovou energii ve Vídni). Nevěřila jsem, že lidé v důchodu mají víc práce než lidé zaměstnaní - ale je to tak. Užívám si, že mohu dělat všechno, co chci - ale nemusím! Například jako šéfredaktorka vedu elektronický časopis popularizující vědu a techniku pro mládež www.tretipol.cz.

Celý život aktivně sportuji - pěstuji soutěžní společenský tanec, dnes už v seniorské kategorii. 60. narozeniny jsem vloni oslavila soutěží v latinskoamerických tancích - a opravdu jsem si to užila, protože jsme vyhráli paso doble a jive a porazili páry o 20 let mladší! Bezmála 40 let jsem tančila se svým mužem, kterého jsem poznala - jak jinak - při tanci. Ze zdravotních důvodů ukončil kariéru (byli jsme vicemistry republiky), tak nyní tančím s novým partnerem. Je Francouz a trenujeme střídavě v Praze a v Lyonu. Nevadí, miluji létání letadlem! V mezičase mezi tréninky učím společenský tanec další, mladé i seniory. Je to báječný sport, protože se dá provozovat do vysokého věku!

Bydlím na Zbraslavi, jižně od Prahy. Mám dvě dcery - jedna je spisovatelkou sci-fi a druhá fotografkou. Ráda šiju, nejen na sebe a na členy rodiny, ale i na kamarádky. Šiji cokoliv, včetně kabátů, pánského fraku, houpacího koně, ale hlavně taneční soutěžní šaty, na nich se nejvíc kreativně vyřádím. Měřím 174 cm a vážím 63 kg. Děkuji portálu i60, že mne vybral na focení módy do časopisu, a těším se na další příležitosti na prknech, která znamenají svět - a to je nejen divadlo, taneční parket, pódium tiskové konference, ale i přehlídkové molo!  

 

Tento příspěvek je součástí projektu i60 Senior Fashion, o kterém se více můžete dozvědět zde. Více informací o představení zralých modelek, najdete na tomto místě. Články o jednotlivých modelkách najdete v rubrice Modelky.

 

móda Modelky
Hodnocení:
(4.4 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.