Fotoreportáž: Nizozemsko
FOTO: autor

Fotoreportáž: Nizozemsko

18. 5. 2016

V dubnu 22.4. -  26.4.2016 jsme měli možnost navštívit, jako první letošní, poznávací zájezd do Nizozemska. Bůh stvořil zemi a Holanďané Holandsko. Tak smýšlejí Holanďané o své krásné zemi.

Nizozemsko je konstituční parlamentní monarchie. Země nížinatá, na pobřeží Severního moře. Hraničí s Německem a Belgii. Má necelých 17 milionů obyvatel. Vedou sedm století boj s vodou a vysoušením. Země je protkána kanály a jezery.

Je proslavena sýry, větrnými mlýny, dřeváky. Měli jsme možnost navštívit výstavu květinového parku v Keukenhofu, rybářské městečko Volendam, skanzen Zaanse Schans s větrnými mlýny. Na severu země jsme zhlédli, za nepříznivého počasí, nejdelší hráz Afsluidijk, která rozděluje Severní moře a jezero Ijsselmmer v délce 32 km.

Zážitkem byla prohlídka největší květinové burzy v Aalmeeru. Poslední den, celodenní prohlídka Amsterdamu. Navštívili jsme brusírnu diamantů, absolvovali projížďku lodí po grachtech a spoustu jiných zajímavostí. Večer jsme se prošli červenými uličkami a centrem pěkně osvětleného hlavního města Nizozemí. Většinu dne nám propršelo, ale i tak jsme si užili krásy Amsterdamu, příjemných a usměvavých Holanďanů.

Měli jsme na výběr ubytování v hotelu, nebo v soukromí. My vybrali ubytování v soukromí, abychom poznali mentalitu tamních lidí.  Všichni  jsme byli nadmíru spokojeni. Nelze nic vytknout.

Nizozemsko mohu vřele doporučit. Přikládám i několik snímků z krásného pobytu.

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.