Češi to dokázali, porazili Švýcary a ve čtvrtek vyzvou USA
FOTO: Trenér Vladimír Vůjtek (vlevo), který v den zápasu oslavil 69. narozeniny, se raduje společně s kolegy

Češi to dokázali, porazili Švýcary a ve čtvrtek vyzvou USA

17. 5. 2016

Bylo to drama doslova do poslední vteřiny, ale povedlo se. Čeští hokejisté porazili těsně Švýcarko 5:4, vyhrálli základní skupinu a ve čtvrtfinále vyzvou tým USA.

Vítězství se však vůbec nerodilo snadno, byť to tak v některých fázích zápasu vypadalo. První branku totiž vstřelili Švýcaři po špatném střídání českého týmu. Naštěstí se našim po sedmi minutách podařilo vyrovnat z přesilové hry. Na začátku druhé třetiny se do ideální příležitosti dostal útočník Kašpar, ale byl faulován. Stejný hráč pak při nařízeném trestném střílení poslal Čechy do vedení 2:1.

Když hned na začátku třetí třetiny zvýšil Zaťovič na 3:1, zdálo se, že Češi mají vítězství v kapse. Jenže Švýcaři brzy snížili na rozdíl jedné branky. Češi naštěstí hráli koncentrovaně a byli to oni, kdo se častěji dostávali k šancím a využili hned dvě, stav zápasu pět minut před koncem byl 5:2. V tuto chvíli už snad všichni čeští fanoušci slavili vítězství svého týmu, jenže urputní Švýcaři se nevzdávali. Brzy vstřelili třetí gól a půl minuty před koncem snížili na 4:5! Poslední vteřiny utkání byly nekonečné. Švýcaři se snažili dostat puk před českou branku, ale čeští bojovníci nápor soupeře zvládli.

Jak vypadá tipovačka?

V naší hokejové tipovací soutěži si zatím nejlépe vede paní Libuše Křapová, která po utkání Čechů zvýšila svůj náskok v průběžném pořadí o 11 bodů. Celkem získala padesát bodů. Hokejový šampinát bude mít dnes za sebou všechna utkání v základních skupinách. Do konce turnaje zbývá osm zápasů a my na každý zápas vypíšeme nejméně tři tipovací příležitosti. Takže je stále o co hrát, pořád každý může zvítězit. Tipovačku najdete zde.

 

hokej sport
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.