V čem na pláž, když nám není dvacet?
Ilustrace: pinterest.com

V čem na pláž, když nám není dvacet?

5. 6. 2016

Výběr plavek je noční můra pro naprostou většinu žen. Snad jen absolutně dokonalé mladé dívky si kupují plavky s radostí. A čím je nám více let, tím se zdá být tento problém větší.

Pro začátek je dobré si přiznat následující. Vybrat si skvěle padnoucí koupací úbor, ve kterém se nebudeme stydět projít pláží do vody, je těžké pro ženy mladé i staré, hubené i silné. Některou trápí velká ňadra, jinou malá ňadra, další velké břicho, jinou velký zadek, další povadlá kůže se spoustou vrásek. Přiznejme si i to, že mnohým z nás připadají naše břicha a zadky mnohem větší, než připadají našemu okolí. Tomu jsou totiž zpravidla úplně jedno, protože na pláži je v plavkách dokonalý málokdo. A je také úplně jedno, jestli se koupeme u rybníka v jižních Čechách nebo v rušném letovisku na ostrově Rhodos. V tuto dobu se každý rok obchody zaplní hromadami pestrobarevných kousků určených právě k těmto účelům. A naše diskuse na toto téma probíhají nějak takto:

"Koupila jsem si plavky," říká s povzdechem třiapadesátiletá Kateřina kamarádce.
"Tak to jsi hrdinka, jak dlouho to trvalo?"
"Pět hodin. Objela jsem tři nákupní centra a pak jsem si musela dát panáka, jak jsme byla otrávená."
"A jsi spokojená?"
"Ne. Jediné, které mi seděly, jsou otřesně květované, ale prodavačka řekla, že květy zamaskují nedostatky. Čímž mě utvrdila v tom, že je na mě už tolik nedostatků, že by mi nepomohl ani armádní maskovací stan. Ale v něčem k tomu moři přece musím. Staré plavky mám už tak vytahané, že mi z nich všechno vyskakuje."

Podobné hovory vedou ženy všeho věku. Eva Mašková, která prodává prádlo a plavky v jednom pražském obchodě, potvrzuje: "Výběr plavek je pro ženy opravdu frustrující záležitost. Především ty starší jsou často zoufalé, protože s přibývajícími roky a kily je třeba opravdu vybrat plavky, které takzvaně drží tvar. A ty bývají především z dražších materiálů od kvalitnějších značek, takže něco stojí. A jejich výběr není velký, protože většina výrobců se zaměřuje především na módní kousky pro mladá děvčata. Někdy je mi starších zákaznic až líto, jak obtížně se jim vybírá."

Naopak Helena Konarovská, expertka na výběr spodního prádla, která spolupracuje s řadou časopisů říká: "Jde jen o to udělat si čas plavky pořádně vyzkoušet a nebát se nechat si poradit. To se týká i spodního prádla, především podprsenek. Většina žen přichází s jasnou představou, tvrdí, že mají určitou velikost, ale tak to vůbec není a ve skutečnosti třeba i řadu let nosí velikost a tvar pro ně naprosto nevhodný. Když si dají poradit, jsou často velmi překvapené. Kvalitní střih a správná velikost dokáží udělat divy s každým typem postavy."

Tak si dejme před létem malou inspiraci. Plavky, které se hodí pro dámy v letech či pro ženy plných tvarů, totiž opravdu existují.

 

 

 

léto móda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.