To nevymyslíš ...
Ilustrační foto: pixabay.com

To nevymyslíš ...

17. 6. 2016

Kráčela jsem si to pohodově v Braníku na tramvaj, byla sobota po obědě, nikde nikdo, klid. K tramvajové zastávce se dostanete podchodem pod silnicí. Tak si to tak vykračuju a najednou před podchodem značka nabádající cyklisty „cyklisto, sesedni z kola“. A tak v dobrém rozmaru, deklamujíc jako Hamlet, když drží lebku před sebou a říká „být či nebýt“, jsem nahlas vyřkla „cyklisto – sesedni z kola“.

Jako blesk z čistého nebe se tam cyklista objevil, projel a zastavil. Starší pán, (oni mají v těch cyklistickejch kalhotách takový pěkně vyšpulený prdelky) prošedivělý bíbr, helma a tmavé brýle. Ty si pošoup na nose, podíval se na mě a povídá „dámo, jezdila jste někdy na kole?“ Jak jsem z toho celého byla vyvedena z míry, tak jsem pokývala hlavou a špitla „jezdila“.

On: „A sesedla jste?“

Já: „Né“ a zakroutila jsem hlavou jako školačka.

On: „Takže co?“

Já: „Takže jsem chtěla ukázat, že umím číst, že nejsem žádnej ….. „ a za boha si nevzpomenete na slovo „analfabet“. A tak několikrát opakuje „nejsem žádnej…“, vrátil brýle na oči, šlápl do pedálů, hodil po mně úsměvem a z podchodu se ozvalo „analfabet“. Jo, tak to je to správné slovo a pokračovala jsem rozesmátá dál na tramvaj.

                                                                 *-*-*-*-*-*-*-*

Mám známého, který když se potkáme a zadaří se mu překvapit mě zezadu, pleskne mě po zadku s veselou poznámkou „to je panečku kaďák, z toho se to se *e, co?“ Líbanec na ucho, nebo kam se zadaří a smích.

Nestává se to často, ale stává. Několikrát jsem se ho ptala, jak si je tak jistej, že jsem to právě já, jestli se mu už stalo, že popleskal kaďák podobnej, ale ne můj. Jo jednou, a byl to fajn omyl, baba byla rozšafná, šli jsme z úleku na skleničku a bezva jsme si popovídali a zasmáli. Měla podobnej klobouk na hlavě jako ty a tak jsem se splet, kaďákem to nebylo.

Nikdy se mi nestalo, že bychom se potkali tak, abych podle postavy zezadu poznala já jeho. Až nedávno. Jaro, chlapi šli do kraťasů. Ve Smíchovském obchodním centru přede mnou kráčel, už od Datartu maník, který mi silně připomínal toho známého (chůze, pohyby, prdelka, vlasy). Celou cestu, než jsem se rozhodla k činu, jsem čekala, jestli se neotočí do výlohy, a tak si potvrdím že je to on. Nakonec jsem se rozhodla, polapila prdelku a řekla „mám tě, konečně ti to …“.

Je vám jasné co nastalo. Nebyl to Jindřich. Když se na mě otočila vyděšená, naprosto cizí tvář, zastavilo se mi srdce a nezmohla jsem se pořádně ani omluvit, ale něco jsem vykoktala a koukala se ztratit. Snad jsem i zrudla, nevím, každopádně jsem se orosila. Nakonec se tvář rozesmála, popadl mě za ruku a žádné takové mizení, tohle vysvětlíte a tak jsme šli na kafe. Docela jsme se pobavili, tohle se mu stalo prvně v životě a byl to pro něj zážitek. A pro mě taky.

Už to, možná, nikdy dělat nebudu.

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.