Co můžeme dělat aneb naše tipy na červenec
Ilustrační foto: ingimage.com

Co můžeme dělat aneb naše tipy na červenec

1. 7. 2016

 

Vyšel nový Phill  Marlow
Postavu legendárního detektiva vzkřísil irský spisovatel Johna Banville píšící detektivky pod jménem Benjamin Black. Jedná se o jednoho z nejúspěšnějších autorů současnosti, takže, kdo má rád klasické detektivní romány, neměl by být zklamán. Recenzenti tvrdí, že jedině Black, moderní mistr tohoto žánru mohl o Marlowovi napsat nový detektivní román, aniž by přišel o švih a kouzlo původního originálu.
 
Divadlo pod nočním nebem
Obyvatelé Plzně a okolí a samozřejmě všichni, kteří se do tohoto města chystají, mají od července příležitost strávit hezké letní večery s divadlem a přitom v přírodě. Akce Divadelní léto po plzeňským nebem se tam pořádá už devátým rokem a stala se velmi oblíbenou. Potkávají se na ni herci různých divadel a spolků a nechybí ani hvězdy známé z filmů a televize. Více najdeme na stránkách www.divadelnileto.cz.
 
Štefan Margita v Třeboni 
Světově uznávaný pěvec vystoupí 9. července v Třeboni v rámci festivalu Třeboňská nocturna. Margita, který má za sebou vystoupení v tak prestižních operních domech, jako je Metropolitní opera či La Scala, je největším lákadlem, ale zároveň vystoupí i další skvělí umělci. Více informací na www.trebonsko.cz.
 
Promenádní koncerty ve Štramberku
Půvabné moravské městečko Štramberk má na léto další atrakci. O nedělích tam od 15.30 hodin budou probíhat promenádní koncerty. Hudba bude hrát v tamním Národním sadu, vstupné je dobrovolné. Ukázka vzkříšení pěkné tradice, vždyť kdysi bývaly promenádní koncerty běžné v mnoha městech. Více informací o tom, co se všechno se dá v létě v tomto městě vidět na www.stramberk.cz.
 
Ladná Čeladná
Takový název dostal festival, který se chystá na dny od 29. do 30. července v obci Čeladná v podhůří Beskyd. Kdo se v té době bude v Beskydech pohybovat, může tento tip brát jako dobré zpestření dovolené. Připravený je totiž program pro lidi všeho věku. Více inforamcí na www.ladnaceladna.cz, ale už teď je slíbeno, že se návštěvníci můžou těšit například na představení v podání herečky Báry Hrzánové, zpěváka známého pod jménem Voxel, divadela a workshopy pro děti i dospělé.
 
Procházka do Šlechtovky
Pražané, kteří dosud toto půvabné místo nenavštěvují, by měli zbystřit. Restaurace Šlechtovka v pražském parku Stromovka organizuje na letní dny řadu akcí, snaží se stát centrem společenského dění pro lidi všeho věku. A pozor, v okolí jsou i místa určená ke grilování. Takže ideální příležitost pro všechny, kteří letní dny tráví v hlavním městě, ale nechtějí být zavřeni v bytech. Spojení tramvají je skvělé, laviček a míst k odpočinku hodně, takže takový výlet zvládnou i ti, které trápí nějaký zdravotní handicap. Více informací na www.slechtovka.com.
 
Wellnes v Jeseníkách
Čím dál více hotelů v Jeseníkách má ve své nabídce pobyty vhodné konkrétně pro seniory. Zpravidla jde o to, že jsou v místech, kde se dá dobře vyrážet na procházky a túry, ale zároveň jde o prostředí, které zvládnou i lidé s určitým zdravotním omezením. A hlavní atrakcí je nabídka wellnes programů, často pro seniory zvýhodněných. Samozřejmostí se už také stalo půjčování hůlek pro nordic walking. Stačí projet stránky www.hotely.cz a dobře porovnávat. S nabídkami pro lidi ve věku nad šedesát se v Jeseníkách přímo roztrhl pytel, takže hledání toho pravého pobytu s odpovídajícím poměrem kvalita a cena může být příležitost k příjemné zábavě. Sedněme si na balkon či zahrádku, nalejme víno, zapněme notebooky a pátrejme po tom nejlepším.
 
Nohy do potoka
Tak schválně, kdy jsme si naposledy sundali boty, ponožky a jen tak ponořili nohy do potoka či řeky? Tenhle zvyk se nějak s věkem vytratil, ne? Škoda. Červenec je ten pravý čas, kdy trochu zdivočet. Tak boty dolů a s nohama do vody. Chození po kamínkách či písku je přece nádherné a vůbec si ho nemusíme dopřávat jen u moře, ale klidně třeba i u Vltavy, Berounky, Bečvy nebo kteréhokoli potůčku, který nám zkříží cestu.
 
 
 
 

 

naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.