Na serveru Novinky.cz vyšel článek...
Ilustrační foto: ingimage.com

Na serveru Novinky.cz vyšel článek...

6. 7. 2016

Moderní matky a vaření? Kombinace, která se často nevidí. A v něm mě zarazila tahle část :

"Dalším problémem je i fakt, že stále více mladých rodičů neumí vařit vůbec. Buď jejich rodiče také nevařili, nebo se jim jednoduše nechce. Nehledě na to, že to často i vzdávají, hlavně když je dítě příliš vybíravé, a oni neví, co s tím," dodává k problematice odbornice.

Vychovala jsem pouze jedno dítě, ale nestalo se mi, že by bylo příliš vybíravé, jak se to může stát?. Přece je malé a soukám do něj to co uvařím, v době kdy je k jídlu čas. Moje dcera jedla všechno, zeleninu v polévce, dokonce i cibuli, protože na to byla takhle zvyklá. Jednou se mi vrátila z prázdnin u babičky na Moravě, kde byly i děti mých sester a najednou začala v hovězí polévce dávat na kraj talíře všechnu zeleninu. Na dotaz, proč to dělá mi odpověděla, že to nejí. V tu ránu dostala pohlavek až ji hlava skončila v tom talíři a bylo po problému, zelenina se dál konzumovala a v podstatě jí všechno dodnes a tak i její dcera.

Nezdá se vám, že dnešní matky do výchovy svých, ještě maličkých dětí, připouštějí příliš demokracie, nebo jak to nazvat? Pak se diví, že děti s nimi mávají jak se jim zachce.

Nedávno mi už dospělá neteř řekla, když jsem ji nabízela krůtí játra na slanině s rýží, že to nejí. Když jsem se ji zeptala proč, tak řekla, že to nikdy do pusy nevzala. Tak jak může vědět, když neochutnala? Přesvědčila jsem ji, aby jen malounko ochutnala,  no a na mě už nezbylo.

Já vím, je jiná doba, za našich mladých let se jedlo co bylo na talíři – nechceš? Dám ti to do trouby, až budeš chtít tak to sněz (večer se to vyhodilo do korýtka praseti). Nic jiného, kromě chleba se sádlem nebo máslem jsme nedostaly.

Zřejmě ty vybíravé děti jsou dětmi vybíravých rodičů a tak máme sortu vybíravých, kteří jsou z toho nešťastní, nebo spokojeni?

 

 

 

 

děti rodina
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%