Beduíni blokovali V Egyptě
přístup k letišti. I Čechům

Beduíni blokovali V Egyptě
přístup k letišti. I Čechům

4. 8. 2012

Silnici u egyptského letiště Marsa Alam obsadili beduíni, kteří tak blokovali turistům přístupovou cestu k odletu ze země. Incident se dotkl i některých Čechů, kteří v tamním letovisku končili dovolenou.

„Podle informací ministerstva zahraničí došlo k incidentu s beduíny, kteří blokovali přístup k letišti Marsa Alam, v pátek v noci. V současné chvíli se z letiště již odlétá,“ přiblížil situaci mluvčí ministerstva zahraničí Vít Kolář. Ten doplnil, že i když se incident dotkl všech cestujících, kteří se ze svých dovolených vraceli do Evropy, konkrétní čísla českých turistů nezná: „To je otázka spíše na cestovní kanceláře než na ministerstvo zahraničí.“

Kolář zároveň připomněl, že ministerstvo stále nedoporučuje individuální turistiku po území Egypta mimo oblast Káhiry, Alexandrie a turistických oblastí v Horním Egyptě (Luxor, Asuán, plavba po Nilu).
„Stále platí to poměrně přísné varování pro cestu do některých částí Egypta. V souvislosti se zvýšenou hrozbou teroristických útoků, ale i únosů a trestné činnosti, v jejichž důsledku mohou být ohroženy životy, zdraví či majetek českých občanů, se nedoporučuje vůbec cestovat do severní části Sinajského poloostrova včetně turistického letoviska Taba,“ varoval Kolář.

V oblasti Sinajského poloostrova a zejména v jeho severní části se od počátku roku 2011 výrazně snížila bezpečnost. Negativními faktory jsou zejména pronikání nelegální migrace, pohyb ozbrojených skupin, pašování zbraní a pronikání extrémistů z pásma Gazy.

cestování Egypt turistika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.