Česko má zásluhou judisty Lukáše Krpálka olympijské zlato!
FOTO: zlatý judista Lukáš Krpálek

Česko má zásluhou judisty Lukáše Krpálka olympijské zlato!

11. 8. 2016

Tak to je fantazie. Český judista Lukáš Krpálek slaví zlatou olympijskou medaili! Český silák si poradil hned se čtyřmi těžkými soupěři, nejdříve porazil Portugalce Jorgeho Fonseku z Portugalska, v osmifinále složil bývalého mistra světa Maxima Rakova z Kazachstánu, poté zdolal aktuálního světového šampiona Ryunosukeho Hagu z Japonska a v semifinále vyhrál nad světovou jedničkou Cyrillem Maretem z Francie.

Ve finále pak udolal tvrďáka Elmara Gasimova z Ázerbajdžánu, když byl po celý zápas aktivnějším soupeřem a nakonec zvítězil jasně před časovým limitem. Lukáši, gratulujeme a děkujeme za zlato!

Skvělý tenisový den

Radost udělaly dnes českým fanouškům také české tenistky. Nejprve se ve skvělé formě předvedla Petra Kvitová, která doslova smetla Elinu Svitolinovovou z Ukrajiny 6:2, 6:0. Svitolinová přitom v minulém kole vyprovodila z olympijského turnaje světovou jedničku Serenu Williamsovou. Petra Kvitová se tak díky vítězství posunula do semifinále olympijského turnaje!

A v semifinále jsou i oba ženské tenisové páry. Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou totiž porazily ve vypjatém zápase Italky Saru Erraniová a Robertu Vinciovou 2:1 na sety, a to už prohrávaly 4:6 a 0:3. Jenže zápas senzačně otočily a dovedly do vítězného konce. V dalším duelu pak Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková porazily ruskou dvojici Darja Kasatkinová, Světlana Kuzněcovová.

Česko tak může mít dokonce hned tři olympijské medaile z ženského tenisu. Děvčata, držíme vám palce v dalších zápasech!

A palce samozřejmě držíme i všem soutěžícím v naší Velké olympijské tipovačce. Sportu zdar!

 

olympiáda sport Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.