Dnešní den na olympiádě: tři bronzové!
FOTO: ČT Stream

Dnešní den na olympiádě: tři bronzové!

13. 8. 2016

Tenistky Petra Kvitová, Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou a skifař Ondřej Synek - to jsou čeští olympionici, kteří dnes budou slavit bronz!

Jako první vybojoval medaili skifař Ondřej Synek. Ten sice před olympiádou myslel na zlato (bronz si přivezl už z Londýna), jenže na přetěžké trati v Riu byl rád, že se přeci jen postavil na stupně vítězů. Skifaři po celou dobu své soutěže bojovali nejen se svými soupěři, ale především se silným větrem, který pořádně čechral mořskou hladinu. Kvůli velkým vlnám musely být několikrát závody přerušeny, mnohdy se jelo v doslova neregulérních podmínkách. A tak má vlastně bronz z Ria nesmírnou cenu! Gratulujeme Ondřeji!

Druhou medailistkou dne byla tenistka Petra Kvitová. Ta si po prohře v semifinále turnaje spravila chuť a porazila ve třech setech Američanku Keysovou. Po nepříliš vyvedené letošní sezoně si Petra v Riu nadělila obrovskou radost a splnila velký cíl - přivézt medaili. Však ji taky její vítězství po zápase hodně dojalo, potlesk diváků byl provázen slzami.

A třetí medaili vybojoval tenisový pár Barbora Strýcová, Lucie Šafářová. Že bude mít Česko medaili z ženské čtyřhry se už vědělo předem. Bára s Luckou totiž hrály proti dalším Češkám, Andrei Hlaváčkové a Lucii Hradecké. A ačkoli jsou holky vesměs kamarádky, na olympijském kurtu to znát nebylo. První set, který vyhrála Šafářová se Strýcovou, to byla pořádná bitva, která trvala hodinu a čtvrt, děvčata se dlouho přetahovala o zisk čtvrté sady. Ve druhém setu už měly jasně navrch Strýcová se Šafářovou, vyhrály jej v poměru 6:1 a celý zápas tedy 2:0 na sety.

Všechna děvčata předváděla v Riu skvělý tenis, gratulujeme!

A jak to vypadá v naší Velké tipovací soutěži? Zatím vede průběžné pořadí soutěžících s osmibodovým náskokem pan Petr Doubek, na druhém místě je zatím paní Alena Brabcová a na třetím paní Hana Švecová. Před námi je ovšem ještě hodně sportovních klání, a tedy i hodně tipovacích příležitostí, a tak vyhrát může ještě kdokoli ze soutěžících. Takže tipujte a hlavně držte palce našim olympionikům!

 

 

 

 

olympiáda sport Tipovačka
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.