Výběrem vhodného tarifu
ušetříte tisíce korun ročně

Výběrem vhodného tarifu
ušetříte tisíce korun ročně

11. 12. 2011

Mobilní operátoři začali bojovat o přízeň seniorů. Už pochopili stále silnější potenciál dříve narozených klientů a nabízejí jim buď speciální tarify šité přímo na míru, nebo doplňkové služby. S jejich využitím lze oproti běžným službám ušetřit i několik tisíc ročně.

Telefónica O2 poskytuje lidem od 60 let tarif O2 Neon Senior za 190 korun, který zahrnuje bezplatné volání na mobilní čísla O2 a na všechny pevné linky o víkendech a svátcích, 40 volných minut do všech sítí a volání za 5,60 Kč/min po vyčerpání volných minut a do sítě O2 ve všední dny. Textové zprávy SMS stojí 1,60 Kč, MMS pak 5,90 Kč.

„Jestliže by zákazník upřednostňoval předplacenou kartu, nabízíme sadu pro seniory, která zahrnuje předplacenou O2 kartu s kreditem 100 Kč a mobilní telefon Aligator A400 navržený speciálně pro seniory. Pořídit ji lze za 995 Kč,“ říká Hany Farghali, tiskový mluvčí společnosti Telefónika O2.

Pokud jde o připojení k internetu a zákazník chce surfovat jen z domova, je pro něj ideální tarif Internet na doma Optimal, který stojí běžně 500 Kč měsíčně. V současné akční nabídce ho ale na rok v kombinaci s kterýmkoliv mobilním hlasovým tarifem O2 NEON pořídí už za 400 Kč za měsíc.

„Chce-li se klient připojit k internetu i mimo domov, je pro časté surfování vhodný tarif O2 Mobilní Internet Standard s 2 GB FUP, který stojí 500 Kč na měsíc. Pokud si ho ale pořídí k Internetu na doma, stojí jen 300 Kč,“ podotýká Farghali.

T-Mobile sice speciální tarif pro seniory přímo nenabízí, ale doporučuje pro začátek předplacenou Twist kartu. „Například Twist Přátelé zaručuje volání za 3,50 Kč/min a SMS za 1,50 Kč na 5 vybraných čísel jakékoli sítě v Česku bez nutnosti pravidelného měsíčního dobíjení. Pět vybraných čísel lze navíc až 5x v měsíci změnit. Z předplacené karty lze kdykoliv přejít na jakýkoli jiný tarif,“ uvádí Jiří Janeček z T-Mobile s tím, že pokud senior zavítá do značkové prodejny, vždy mu ochotně pomohou vybrat vhodný tarif či telefon. „Například v loňském roce jsme navíc seniorům například k telefonu Emporia nabízeli speciální hole na Nordic Walking,“ dodává Janeček.

Vodafone doporučuje pro vzájemné volání v rodině Společný tarif na míru. Díky němu může celá rodina sdílet jeden výhodný tarif, v rámci něhož je veškeré volání a SMSkování uvnitř rodiny zdarma. Členové rodiny pak společně sdílejí balíček minut na volání na ostatní čísla mimo rodinu. „Útrata celé rodiny je na jediné faktuře a děti tak mohou seniorům pohodlně uhradit účet za volání,“ říká Alžběta Houzarová z Vodafone. Například společných 200 minut pro telefonování „mimo rodinu“ přijde na 900 Kč, 300 minut na 1200 korun.

O2 T-mobile telefony Vodafone volání
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.