Lidé znovu investují
do zahradní techniky

Lidé znovu investují
do zahradní techniky

5. 8. 2012

Že jsou Češi vyhlášení zahrádkáři a kutilové dokládá další fakt – poptávka po zahradní technice a vybavení na zahradu letos opět výrazně roste. Lidé investují do zahrad finanční částky, které jsou srovnatelné s předkrizovým obdobím. Například tržby jednoho z největších prodejců tohoto sortimentu – společnosti Mountfield – v prvním pololetí stouply meziročně o 10 procent.

Výrazně narostly prodeje robotických sekaček, které sečou trávu dle naprogramování, řetězových benzínových pil a štípaček na dřevo. Oproti posledním třem letům opětovně roste zájem o zahradní traktory, letos se zvýšil o 37 procent. Prodeje zahradního nábytku a grilů se zdvojnásobily.

„Bez ohledu na krizi registrujeme stále vyšší prodejní čísla u komodit vertikutátorů, zavlažování nebo travního hnojiva a osiva. Je to dáno tím, že v Česku je stále více rodinných domů a okrasných zahrad a travních ploch, které jejich majitelé udržují,“ uvedl mluvčí firmy Mountfield David Jirušek.

Zvyšuje se také prodej malé vícefunkční zemědělské techniky sloužící na chalupách a vesnicích k přepravě dřeva, sečení trávy a obdělávání půdy. „Lidé se více zajímají o stroje a zařízení, které jim pomohou s obživou nebo sníží náklady na topení, štípačky na dřevo, štěpkovače, kamna a krby na dřevo,“ doplnil Jiří Belinger, ředitel firmy Vari, která se také věnuje zahradní technice.

kutilové zahrada
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.