Jak na úzkost a stres? Workshopy pro pacientky s rakovinou prsu
Ilustrace: www.onko-unie.cz

Jak na úzkost a stres? Workshopy pro pacientky s rakovinou prsu

9. 9. 2016

ONKO Unie, o. p. s. připravila pro pacientky s rakovinou prsu na letošní podzim dva edukativní víkendové workshopy s názvem „Den pro sebe“, které jsou zaměřené na nácvik relaxačních technik vedoucí k uvolnění úzkosti a stresu. Cílem workshopů je zlepšení kvality života žen s tímto onemocněním i jejich blízkých, kteří o ně pečují - ti se workshopu mohou zúčastnit spolu s nimi.

Workshopy se budou konat v klidném sportovním areálu Satalice v termínech 15. – 16. října a 5. – 6. listopadu 2016. Přihlásit se je třeba do 20. září, více informací na webových stránkách ONKO Unie (www.onko-unie.cz).

„V rámci workshopu se zaměřením na tělovou terapii metodou biosyntézy se budou prolínat aktivity působící na psychosomatiku vedoucí ke změně myšlení a zlepšení psychické pohody. Pacientky a jejich nejbližší si pod vedením zkušených lektorek vyzkouší řadu drobných cvičení, díky kterým lze dosáhnout uvolnění psychického napětí i arteterapii,“ říká Mgr. Petra Adámková, ředitelka ONKO Unie.

Všechna tato cvičení tvoří významné mechanismy prevence syndromu vyhoření. Pro pacientky a jejich rodinné příslušníky je celý pobyt hrazen z grantové podpory a lze požádat také o příspěvek na dopravu. Workshopy jsou součástí nedávno zahájené osvětové kampaně ONKO Unie „NEJSEM na odpis“ zaměřené na podporu a zlepšení kvality života pacientek s diagnózou metastatické rakoviny prsu.

Cílem kampaně je informovat širokou veřejnost o této formě onemocnění, která není tak často komunikována jako její rané stádium. Toto onemocnění se však vyskytuje až u 30 % pacientek po úspěšně prodělané léčbě rakoviny prsu a v současné době je nevyléčitelné. I přesto mohou ženy s touto nepříznivou diagnózou žít normální život, pracovat a radovat se s rodinou a přáteli.

rakovina zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.