Rychloseznamka šup sem, šup tam, a...
Ilustrační foto: pixabay.com

Rychloseznamka šup sem, šup tam, a...

8. 10. 2016

Dny v roce se líně vlekly, a já očekával akci, do které jsem se přihlásíl. Konečně přišel den X – Rychloseznamka. Vůbec jsem, blbec jeden, nevěděl, do čeho lezu. Byla to novinka, na netu úžasné recenze, jak je to super, jak se tam lidi našli, děkovné blablabla, ale realita… To už je o něčem jiném.

Samozřejmě jsem se musel přihlásit a modlit se, abych tam nebyl osamocený jako dědeček hříbeček v pustém lese. Samozřejmě ihned předem jsem musel zaplatit poplatek za to, že někam vlezu. Dámy jsou na tom přece jen lépe. Pro ně to bylo zadarmo. Další problém v seznamování je, že vlastně jakékoliv pokusy o hromadné seznamování neboli posezení a společenské akce jsou směřovány do kategorie 20-25 let, pak 25-30 a končí, když už se jo podaří, věkem 40-45. Dál ani ťuk.

Takže ty dámy a pánové ve zralejším věku mají jako smůlu? Anebo v tom něco je? Bylo.

Byl zaplacen poplatek, a tak v den akce jsme se sešli před vchodem do velké místnosti v jedné moc hezké postarší budově u Vltavy. Dáša, to se jmenovala ta, co to spunktovala, tam už stepovala, dámy měly přednost a pánové se shromažďovali u pultu s tekutinami. Na pozvánce napsáno občerstvení v ceně, leč se pozapomnělo, že zadarmo v ceně je jen bublinková voda v plastovém kelímku v počtu jednoho kusu na hlavu. Ostatní pití a jídlo si, loudile chlapskej o seznámení, hezky zaplať na tvrdo.

Dámy se vytratily někam za jednou, co to asi měla na starost, a po chvíli se otevřely dveře do sálu a ozvalo se, „račte dovnitř, dámy čekají na seznámení.“ Vešel jsem s rozklepanými koleny do místnosti, kde byly v řadách stolečky pro dva. U nich seděly dámy, co se chtěly seznámit, a na stole velkým číslem na papíře byl stůl očíslován. Chtěl jsem rychle zasednout k Dášeně, ale nějaký malý culící se brejlatej chlap asi tak kolem 55 let mě doslova odstrčil a už si dřepl rovnou proti ní.

Tak jsem zasedl k číslu, myslím tenkrát 10 či tak nějak. V ruce jsem měl blok poznámkový s propiskou, co jsem dostal u vchodu zadara, abych si prý dělal poznámky. Takže jsem si hned, jak jsem dosedl na kaďák, udělal první důležitou poznámku… Jsou tu drzí chlapi, strkají do mě a mně se tu nelíbí.

„Tak vážení,“ zvolala ta šéfová, co to měla na starost.

„Máte na seznámení 3 minuty, a pak po uplynutí se přemístíme k dalšímu stolečku.“

BING, ozval se gong a já se začučel do té dámy, co seděla přede mnou.

„Dobrý večer, Roman, jméno mé.“

„Dobrý večer, Kateřina.“ hele Katka, ty jména se dost podobají, pomyslel jsem si.

„Co chcete vědět,“ řekl jsem.

„No, odkud jste.“ Z Marsu, pomyslel jsem si, když je to pro pražské účastníky, tak asi z Prahy, ne?

„Z Prahy, u Černého Mostu, a vy?“

„Taky z Prahy,“ odpověděla dívenka asi tak o 10 let mladší.

„Čím se živíte,“ dostal jsem otázku. Jídlem a pitím, chtěl jsem odpovědět.

„Myslíte, jako jakou práci vykonávám? Upřesnil jsem dotaz.

„Ano, to myslím,“ odpověděla tajemná Káťa.

“Dělám sám na sebe, a jsem spokojen. A vy?“

„Taktéž,“ zněla odpověď Katky.

Pořád si zapisovala body do zápisníku stejného, jako jsem dostal u dveří. Připadal jsem si jak na technické s autem. Otevřete kufr, motor, opíšu si výrobní číslo, jaká je spotřeba, venkovní stav karoserie, a je to. Hodil jsem obligátní otázku.

„Hledáme oba asi stejné, jak jste na tom s časem?“ zvídavě jsem nahodil udičku poznávání.

„Nic moc, dělám dvě práce, takže jsem ráda, že přijdu domu a mám klid.“

„A o víkendu?“

„Jezdím za rodiči anebo se věnuji sportu.“

„A budete mít na toho chlapa vůbec čas?“ tohle mě, holka, zajímá, pomyslel jsem si.

„Jak se to vezme. Musí mě prostě akceptovat, jinak má smůlu.“

„Ty taky,“ řekl jsem si, a chtěl něco dodat, když v tom GONGGGGG.

Nastalo stěhování mužské populace o stoleček dál. Poposedl jsem si k další dámě, která si opsala moje číslíčko, co jsem měl připíchnuté na svetru, a hned do mě.

„Jméno…“ řekl jsem okamžitě celé i s příjmením, jak na výslechu.

„Kde pracujete a jakou funkci…“ taky jsem to práskl raději hned.

„Věk, děti, bydliště, zájmy“ chrlila to ze sebe naučeně, jen to frčelo. Tak, Romčo, řekl jsem si mezi odpověďmi, které si známkovala do notýsku, tahle je jistě z kádrového oddělení nebo z finančáku.

Zeptal jsem se na jméno, pak co dělá, a v tom GONGGG, Šup k dalšímu stolku.

Jen tupec si myslí, že si za 3 minuty sdělíme oba dva, co chceme slyšet a vědět, když vlastně nevíme nic o druhém, a já byl z toho tu vyvalený jak puk. Skákal jsem od stolu ke stolu, a už jsem přicházel do toho, jak se to asi dělá a dělat se to má. Nadechnout se a mlít hubkou tak, abych za minutu a půl ze sebe dostal tak nějak vše, co druhý protějšek zajímá, a ona taky minutu a půl, abych pak z toho ze všeho byl doslova tupý jak vůl.

Nevěděl jsem, co si čmárat za odpovědi, abych se vešel do limitu, a ještě vymýšlet otázky, ach jo. Takže to vlastně bylo jak na pracáku, Kdo jsi, co jsi, co máš, co děláš, zájmy a další.

Sakra, tohle asi nebude seznamka, to budou pracovní pohovory firem, co hledají nějaké rychlokvašky… To se dá takhle seznamovat?

Když to několikrát odpinklo, sebrali nám poznámky, a asi dvě dívenky je začaly srovnávat a studovat.

Pánové se naparovali v pozoru, culili se na dámy a přitom koukali, kde a co by zadarmo vypili a sežrali. Ale ono tam toho moc nebylo.

Pak se vyhlásily výsledky. Kam se hrabe sportka.

Číslo 1 se shoduje s číslem X, číslo dvě nenalezlo protějšek, a tak to šlo jedno číslo za druhým. Až se dostalo na mé číslo.

A kupodivu dva souhlasy byly o pokračující zájem se se mnou poznat. Fajn, tak řekni, babo hlásná, které to jsou, a já si s nimi půjdu někam v klidu popovídat, pomyslel jsem si a čekal odpověď. Omyl.

Normálně nás vyhodili, a že prý kontakt na tu, co by chtěla mě poznat, dostanu do mailu včetně spojení.

Tak já, blbec, se ženu přes celou Prahu, funguji jako adept na zaměstnání, projdu výběrovým řízením a ani se nedovím, kam jsem byl zařazen a proč, nebo vyřazen? Za 500? Vyšel jsem ven a počkal si na Dášu.

Dáša vyšla ven a já hned do ní.

"Tak to jako bylo co?“

 „Byla sranda, viď? Já na to chodím pravidelně. Alespoň to uteče a kdo ví, třeba najdu, ale chodí tu stejní chlapi.“

 „No, já tu byl poprvé a naposled.“

 „Neboj, vyhrál jsi dva tipy, ony se ozvou.“

Druhý den či třetí jsem měl v mailu jejich mail i foto. Odpověděl jsem, že mě to potěšilo, a že se rád sejdu na klidnější pohovor někde, kde bude klid. Dostal jsem odpovědi hned druhý den. První už našla… sakra to byl fofr a druhá by se ráda setkala, ale ne dnes (já o tom ani nepsal a ani nechtěl). Možná o víkendu nebo příští týden. Je vás hodně, tak se ozvu. Pa, a culící se žlutej smajlík. Už se nikdy neozvala.

Takže touhle cestou se seznámilo pár věcí, jako moje korunky s kontem těch, co to pořádali, vypil jsem bublající vodu zdarma, zůstala mi propiska, co pouštěla, a bloček na poznámky, co letěl do koše. Mělo to ale jedno pozitivum. Bylo tam teplo, popovídal jsem si stylem hic, pic ratata slovo, puntík slovo, a tolikrát si přesednout od stolu ke stolu asi už nebudu mít šanci, jako tam za ten večer.

 

 

seznámení vztahy a sex
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.