Zloduch bankomat
Ilustrační foto: pixabay.com

Zloduch bankomat

24. 9. 2016

Měli jsme auto v servisu. Když bylo hotové, zavolali nám, abychom si ráno přijeli. Ale penízky hezky na dřevo. Pod slamníkem je nemáme a tak jsme se vydali vycucnout bankomat. Jediný v blízkém okolí a ještě patřící jinému peněžnímu ústavu, než máme účet.

Postup byl stejný jako vždy, karta-PIN-částka-ano,stvrzenku -… a tady nastal nečekaný obrat. Tím celý postup skončil, kouzelná vrátka se neotevřela. Na obrazovce naskočilo „Bankomat je dočasně mimo provoz“ a šlus. To by nebylo tak hrozné, kdybychom po příchodu domů nezjistili, že se nám částka odečetla z účtu, a my přitom máme prázdné dlaně i peněženku.

Nastalo telefonování na Nonstop servisní služby. Nejprve do banky, které bankomat patří. Tam nám oznámili, že jim to je sice líto, ale že si musíme vyreklamovat u své banky. U naší banky, jsme se dozvěděli, že operátoři jsou zaneprázdněni hovory ostatních zákazníků, i když jsme volali po 19té hodině. Zřejmě se porouchalo kde co….

Po delší době jsme získali informaci, že musíme sepsat reklamaci druhý den na pobočce. Nedalo nám to a k bankomatu jsme se vypravili ještě jednou. Narazili jsme tam na pána, který stejným manévrem přišel o slušnou sumu. Jelikož se bankomat nadále tvářil, jako že je plně funkční a spořitelna se neměla k tomu, aby na místo vyslala službu, která by bankomat vypnula a zabránila dalšímu problému, společně jsme se rozhodli zavolat 158.

Netrvalo to dlouho a auto přijelo. Když jsme vypověděli co a jak, volali na operační a žádali instrukce, co mají dělat. Nějak i zjišťovali, zda není do bankomatu namontované nějaké zařízení a snažili se udělat maximum. Měli i připravenou ceduli, že je bankomat mimo provoz. Tu jim však někdo jim nadřízený neschválil na bankomat pověsit, že to je záležitost spořitelny. 

Možná, že zítra ráno už bude bankomat rozmlácený. A já jdu podat do banky reklamaci. Nechci se ani zabývat myšlenkou, že by to nedopadlo a nebudu ani přemýšlet o tom kde po dobu 30ti dnů těch našich pár drobných bude uloženo, a že asi nejsme sami.

 

 

 

peníze
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%