Neskutečná doba!
Fotokoláž: pixabay.com

Neskutečná doba!

3. 11. 2016

Zdravím všechny, co mají něco v hlavě a nejsou to peníze. Dnešní doba je velmi krutá. Vše se bohužel odvíjí a má kořeny v minulosti. Naše společnost má hluboce zakořeněnou ošklivou vlastnost - závist. Každý se snaží uplatnit na trhu za každou cenu. Klidně i na úkor své rodiny.

Je to obraz doby, knerou někdo nastartoval již dříve, ale podmínky v počátku nerovné vše dokonávají. Dnešní doba je toho důkazem. Je to jen o manipulaci, oblbování a využívání faktu, že se někdo nevyzná a uvěří. Bohužel na důvěru není ta pravá doba.

Pokud se člověk ocitne sám a je odkázán jen na společnost a její úžasné výhody a zabezpečení, tak je to jen odsouzení k pomalému umírání.

Každý bohužel nemá tolik sil, aby tomu mohl čelit. Je třeba zdraví a taká nějaká podpora okolí. Jenže vždy je vše jen co a zač. Člověk je na světě jen omezenou dobu a v téhle republice se ještě nenašlo období, kdy by bylo dobré se narodit.

Každá .generace si muselo něco protrpět. Současná generace sice zatím nepoznala nástrahy komunismu a ani válku ( zatím) nepoznala. Je však jasné, že se něco stane. Lidstvo je nedokonalé a nedokáže zužitkovat svůj výzkum jen pro posunutí se dál. V minulosti to vždy vedlo k zániku civilizace a tahle doba nebude výjimkou.

Všichni na světě nemohou být bohatí. To ale neznamená, že by někdo musel strádat hladem a v nemocích.

Celý svět je založen na dárcovství. To je špatně. Jen by stačilo narovnat hodnotu lidské práce. Někdo je placen neskutečně štědře, kdy finance nemůže za celý svůj život ani spotřebovat. Jiní také pracují, ale jsou odkázaní na almužny od těchto dobře placených. Není to žádné rovnostářství, je to jen o lidskosti a o tom, že každý člověk má svou hrdost a um.

Je to jen moje myšlenka a postřeh. Nikomu nic nevnucuji.

S pozdravem všem dobrým lidem.

Bořek

 

 

 

 

 

lidé životní styl
Hodnocení:
(4.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.