Za dobrou stravu přítelem bez hranic
Ilustrační foto: pixabay.com

Za dobrou stravu přítelem bez hranic

10. 10. 2016

Když si pořídíme čtyřnohého miláčka, musí nám být jasné, že je třeba na to jít s veškerou zodpovědností a s láskou. K výchově, výcviku a péči o jeho zdraví nepochybně patří výběr toho nejlepšího krmení, jaké nám peněženka a svědomí dovolí. Není nad to si po všech stránkách pejska hýčkat a sledovat, jak prospívá. Na trhu je spousta značek, které jsou známé z reklam a letáků, ale je vždy dobré zjistit si veškeré informace o složení krmiva podrobně a individuálně porovnat s osobností našeho věrného přítele. No ano, pokud svého psa bereme vážně, stává se osobností naší rodiny a svou stravu přeci zvažujeme také důkladně. A stejně tak jako i naše chutě jsou rozdílné, tak i ty psí. Náš mazlík je mlsoun a jen tak do něčeho čumáček s chutí nezaboří. Od štěněte baští jen ty nejkvalitnější granule pro psy a když byl čas udělat změnu, docela jsme se s dalším výběrem zapotili. Aby mu chutnalo a abychom si byli jisti, že mu kvalitu stravy zachováme.

Když maso, tak MASO a žádné obilninové náhražky

Zlákala nás vůně divočiny. Ne náhodou mi před očima přistál leták s nabídkou krmiva od značky, kterou jsem doposud vůbec neznala. A že prý zvěřina! Krmivo z Ameriky Taste of the Wild a jeho unikátní složení slibují obsah výhradně z masa z bizona, srnce, jehněte, kance, křepelek, uzené krůty a aljašského lososa, což je pro naše miláčky nejen výtečná pochoutka, ale takové maso lehce stráví a díky výživným bílkovinám dobře prospívají. Tak tedy dobrá a krmivo z pečené zvěřiny si pyšně nesu domů, abych následně ohromila svou psí kamarádku zbrusu novou delikatesou. Je sice zvyklá líně polehávat na gauči, ale někde uvnitř v ní asi geny psovité šelmy dřímají, protože se na misku záhy vrhá s dravostí lovce po dvoutýdenním půstu – a to prosím včera jedla. S radostí sleduji, jak v ní mizí drobné porce zvěřiny s cizrnou a dalšími jistě výtečnými pochutinami a říkám si, že je to na její malou tlamičku tak akorát. Jen bříško se nějak podezřele zvětšuje, ale tak... to vyběháme, po takové baště bude mít jistě energie na rozdávání.

Skvělá kombinace – nechybí ani ovoce a zelenina

Mám skoro pokušení naše nové americké krmivo ochutnat. Nejen pro to labužnické mlaskání naší jindy elegantní čivaví dámy, ale čtu obal a zírám! Pro naplnění potřeby stopových prvků, vitamínů a minerálů granule obsahují i plodiny, které jsou jejich zdrojem. Takže se jako Kissie teď cpe rajčaty, batáty, borůvkami, malinami a kořenem čekanky? Neodolám a jdu si alespoň přičichnout. No – připouštím, že pro mě by bylo lepší, kdyby mi to všechno položil někdo na talíř hezky každé zvlášť, ale tento požadavek by mi asi žádné specializované chovatelské potřeby splnit nemohly. Nevadí, já jsem naprosto nadšená, že tak svědomitě plní chuťové pohárky našeho psího dítěte, protože znáte to – je to přeci člen rodiny!

domácí mazlíčci pes
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.