Dieta onomastická
Ilustrační foto: pixabay.com

Dieta onomastická

15. 10. 2016

Když jsem na těchto stránkách nedávno neuspěl jako šmejd (viz http://bit.ly/2djWcY6), rozhodl jsem se pro mnohem lepší, pohodlnější způsob zbohatnutí – diety! Však já vás naučím kupovat moje zázračné výrobky, říkal jsem si, když jsem to celé vymýšlel.

Z čeho vyjít, když chcete zbohatnout vlastním podnikáním? Prostě z toho, že lidi jsou dnes zoufalí. Jeden je tlustý, druhý je starý, třetí chce mít děti a čtvrtý by rád zbohatl. Proč jim všem nevyhovět?

Už dávno vím o tom, že existují různé diety – vajíčková, ledová, sladová, vodová, zmrzlinová, čokoládová, čichací, alkalická, papírová, raw, dokonce dieta podle krevních skupin (to vypadá zvlášť seriózně).

Ale to všechno nic není! Já jsem prostě vymyslel dietu nejdokonalejší (pro mé příjmy). Mí zoufalí předchůdci, ve snaze zbohatnout na dietách, vyrábějí neuvěřitelné hromady přípravků, instantních nápojů a krabiček s kousky jídla. Jiní se plahočí po ulicích a lidem měří množství vody v těle a viscerální tuk. Avšak skutečně elegantní je nikoliv něco vyrábět nebo někoho na ulici měřit, nýbrž jen radit. Sedět doma a posílat rady internetem. A to je právě ono! To je to nejdokonalejší podnikání.

A teď už to hlavní: já totiž vymyslel, vyvinul, utvořil a taky zpeněžím - dietu podle křestních jmen! To je bomba, co?! Ne diety pro čtyři krevní skupiny ani pro dvanáct znamení zvěrokruhu, ale diety pro všechna křestní jména a dny, které máme v kalendáři. Tedy kromě Nového roku, Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje (5. července) a několika dalších. Ale Silvestr, panečku, ten se už může těšit na svůj plně individualizovaný hubnoucí program! 

Ano, vážené čtenářky a čtenáři. Ode dneška se na mne můžete obracet s žádostí o zaslání této zcela zaručené, onomasticky exaktní diety. To slovo onomastika sice zní, jako by to bylo určeno právě těm hubeným, kteří chtějí ztloustnout, ale to by byl omyl – onomastika je prostě věda o vlastních jménech. Takže vidíte, že mi můžete věřit!

Za pouhých 1990 korun! Původně jsem se chtěl spokojit třeba se dvěma stovkami, ale to víte: co je drahé, musí být kvalitní – proto ta cena! Jo, a šíří se to ze Švýcarska! (Na to slyší mnoho lidí.) A taky si všimněte, co je všechno u jména autora článku – ještě snad pochybujete?  

Prosím, netěšte se, já totiž diety pro jednotlivá křestní jména nezveřejňuji, to jistě taky chápete.  Proč byste si je pak objednávali, že?

 

Teď si musím poznamenat něco pro sebe – ale to určitě není ke zveřejnění! Nezveřejnuji diety hlavně proto, že by si lidi všimli toho, že všem radím stejně. Například i Oldřich má svou dietu. Je v ní napsáno, že zákazník má míň jíst a víc se hýbat, nejíst tolik tučných a sladkých jídel a podobně (když to totiž nedodržuje, tak jednoduše neručím za hubnoucí výsledek a nevracím peníze!). Kromě toho ale zákazník Oldřich obdrží i kompletní jídelníček. Ten tu nebudu ukazovat, protože jednak je dlouhý a jednak to je přeskládaný jídelníček pro Alenu, který vznikl přeházením jídelníčku Marie a ten zas od Aloise. Prostě – nemohu pořád vymýšlet něco nového, spíš tedy kombinuji těch 365 jídel do roka ve stále nových kombinacích. Stejně si toho nikdo nevšimne. Každý dostane jen tu svoji. Když jsou v rodině lidé se stejným jménem, mají pochopitelně dietu stejnou, a když s rozdílným, tak se v té záplavě jídel ztratí, že to je vlastně přeházené totéž. – Tak tohle nesmím v článku nechat, to musím včas vymazat!

 

Teď jsem četl, že se v lékárnách prodávalo samohubnoucí mýdlo! U něho bylo dokonce upozornění: Nemydlete si s ním prsa! – Nádherná ukázka toho, jak je snadné vytvořit dojem, že to celé funguje.

A věřte, že i můj plán bude fungovat! Určitě aspoň někteří z vás mi napíšou, že skutečně hubli. Jak je to možné?

Z mnoha lékařských studií je známo, že 20-60% pacientů se uzdraví, i když je nikdo ve skutečnosti neléčí. Například dostávají místo léku neškodný, ale také zcela neúčinný prášek. Říká se mu placebo. My ten účinek chápeme: víra tvá tě uzdraví – sice ne vždycky, ale někdy to tak je. Hlavně v případě bolestí nebo depresí. V případě nemocí také existuje přirozená úzdrava, prostě organismus si s tou nemocí poradí. Umí to prý například s cholesterolem, ale bohužel ne vždy a u všech lidí. Ale spousta svalových i duševních bolestí přebolí a po čase se uzdravíte i bez farmaceutického průmyslu.

Bohužel právě při hubnutí nemůžete s přirozenou úzdravou moc počítat. A s placebo jen částečně. Ale naštěstí je tu přirozený efekt toho, že dieta vás obvykle vede k tomu, jíst méně. Například tajemství bezlepkové diety (z hlediska hubnutí) je v tom, že přestanete jíst pečivo a když místo dvou chlebů a tří housek nesníte nic, tak by se to přirozeně projevit mělo. Ale s lepkem to jinak nesouvisí. Podobně dieta vajíčková nebo vodová (pít hodně vody = zaplníte bachor) nebo zeleninová či vůbec raw dieta (jen syrová strava).

Jestli držíte úspěšně třeba bezlepkovou dietu a hubnete po ní, nebo třeba dietu vajíčkovou, sacharidovou, čichací, omáčkovou, zmrzlinovou atd., klidně mi napište a rozčilte se, že si z toho dělám srandu. Budu vědět, že patříte mezi těch 20-60%, kteří používají zcela neúčinnou věc, a ona přesto funguje. To vaše vědomí má tu sílu, že vás přesvědčilo, že to fungovat bude.

Nevysmívám se tomu, vážně. Sám mám se silou autosugesce ty nejlepší zkušenosti. Šoupl jsem je do knihy Maléry a já. Avšak bylo by mi líto peněz, abych si kupoval klam, který si mohu vytvořit zdarma. Tak jsem vlastní silou myšlení například odstranil bradavici na chodidle, přestal kouřit, nechal srůst zlomeninu čelisti, Ale o tom zas jindy.

Těším se na vaše objednávky diety podle křestních jmen! 

 

hon. prof. HaDr. Oldřich Čepelka, MBA, AC&DC
čestný předseda AMOK (Americké onomastické konference) 

 

 

dieta hubnutí
Hodnocení:
(4.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.