Rodinné muzicírování
Ilustrační foto: pixabay.com

Rodinné muzicírování

1. 11. 2016

Ukulele, nástroj pro ignoranty

Ukulele Clifton z Lídlu za 600 Kč (i s futrálem a knížkou) váží 48 deka a měří 54 cm.  Krásně se vejde do batohu. Je to dokonalý nástroj. Ladění je A D Fis H (nejtenčí). Má nylonové struny (neřežou do prstů) a hraje se na něj trsátkem. Je to pěkná muzika jako doprovod pro sólový zpěv. Akordy jsou tak primitivní, až to bere dech. Kdo někdy hrál na kytaru, umí hned. Je fakt taková milá rodinná zábava, třeba se nějaké dítě chytne drápkem. Chtělo by to!

Kazoo - jakoby hřeben pro nezpěváky

Kdo neumí zpívat, může hrát na hřeben. Dnes už máme sofistikovanější nástroj za 16 Kč. Je to vážná věc, když už se toho chytila i Hudební mládež na Smetanově Litomyšli.

Bez rytmické sekce není muzika

 
Valcha

V Americe jsou populární "Jug bandy", tedy nástroje z odpadků v domácnosti. Pořádnou muziku je ještě třeba přitvrdit nějakou rytmikou. Zvláště vhodná je valcha na prádlo. Hraje se na to např. náprstky na šití. Používá to i band Ivana Mládka. Valcha se najde u prababičky někde na půdě, anebo na eshopu za 243 Kč, kde se kupodivu nadále prodává

Vozembouch

Česká kultura dechovky potřebuje něco zvučnějšího. Je to vozembouch. Jsou buď na hraní vstoje, nebo stolní.  V eshopech je jich plno, nejlevnější za 3 500 Kč. Hra je snadná: První doba bouch vo zem, druhá (případně i třetí u valčíku) paličkou na bubínek. Není problém si to vyrobit doma: násada od koštěte, nějaký bubínek z dětských hraček, palička. Stačí. Na špičku můžeme dát nějaká cingrlátka či rolničky, aby to při bouchu dalo větší kravál. Děti šílí blahem! Pro doprovod rozjařené společnosti stačí jen tento jediný nástroj.

 

 

 

 

hudba
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.