Naše novinka: Vyhledavač odkazů, které mohou pomoci lidem v nouzi
Ilustrace: Michaela Horáková

Naše novinka: Vyhledavač odkazů, které mohou pomoci lidem v nouzi

22. 10. 2016

Každý z nás se v životě občas dostane do nepříjemné situace, kdy se neobejdeme bez pomoci přátel, známých anebo alespoň internetu, který nás může dovést k potřebným informacím, jež tuto situaci vyřeší. Dvojnásob to platí u seniorů. A právě umožnit seniorům najít co nejrychleji cestu z nepříznivé životní situace by měl "Vyhledavač" - nový projekt portálu i60.

Když jste si dnes poprvé otevřeli portál i60, jistě jste si všimli, že se jeho tvář malinko změnila. V pravém horním rohu přibyly dvě záložky - Magazín a Vyhledavač. Pokud kliknete na záložku Vyhledavač, dostanete se do prostředí interaktivního vyhledavače, kde jsou nasimulovány nejčastější životní situace jako například "Jsem ve finanční tísni", "Nechci sedět doma", "Zemřel mi partner" atd. Při rozkliknutí vybrané situace se dostanete do další úrovně (jednotlivé úrovně jsou označeny červeně), kde jsou jednotlivé situace ještě podrobněji rozděleny do sekcí, obsahující stovky odkazů na webové stránky státních institucí a úřadů, ale i poraden, organizací poskytujících sociální a zdravotní péči, seniorských klubů, zájmových spolků a také psychologů, finančních poradců či advokátních kanceláří. Zpět na začátek Vyhledavače se dostanete kliknutím na modrý domeček v levém horním rohu Vyhledavače. A vrátit se zpět do prosředí magazínu můžete jednoduše kliknutím na tlačítko Magazín v pravém horním rohu.

Všechny uvedené stránky ve Vyhledavači byste po delším hledání našli na internetu také, náš Vyhledavač však čtenářům cestu k potřebným informacím usnadní a urychlí, například už tím, že je možné potřebné odkazy vyhledávat pomocí místa (zvolením příslušného kraje), ale i uvedením tzv. klíčového slova (například "Výpočet starobního důchodu").

Pomozte nám s Vyhledavačem i vy aneb Senioři sobě!

Už nyní Vyhledavač obsahuje přes pět set odkazů, ale stále jsme teprve na začátku. Plánujeme, že ve Vyhledavači přibude v následujících měsících až tři tisíce odkazů na nejrůznější informace řešící problémy seniorů. A počítáme i s tím, že potřebné odkazy pomůžete najít i vy!

Všichni registrovaní čtenáři budou moci do Vyhledavače přidávat odkazy, které považují za užitečné. Každý z vás tak může pomoci ostatním lidem - čtenářům, kteří hledají pomoc na internetu. Stačí, když si vzpomenete na situaci, kterou jste řešili a na internetové stránky, které vám pomohly, a užitečný odkaz do Vyhledavače přidáte.

Způsob vkládání odkazů je jednoduchý. Po přihlášení najdete na stránkách vyhledavače v pravém sloupci tlačítko Vložit odkaz. Po kliknutí se otevře formulář, kde do políčka s názvem Titulek vepíšete druh odkazu, například "Agentura domácí péče v Ostravě". O políčko níže přidáte odkaz na příslušné webové stránky . Pak už jen zvolíte kraj, v tomto případě Moravskoslezský kraj, a kliknete na Uložit. Náš správce Vyhledavače bude každý den nové odkazy kontrolovat a přidávat do Vyhledavače.

Věříme, že i díky Vám bude moci portál i60 pomoci stovkám či tisícům  seniorů v nesnázích. Děkujeme vám!

 

Vyhledavač podporují: Jihomoravský kraj, Středočeský kraj, Pardubický kraj, Hlavní město Praha

 

 

 

 

 

i60.cz
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.2 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

24%

Ano, ale zatím jen částečně

16%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%