Poznejte severskou exotiku v Norsku
Ilustrační foto: pixabay.com

Poznejte severskou exotiku v Norsku

1. 11. 2016

Říká se, že svět je jako kniha a kdo necestuje, četl jenom jednu stránku. Nikdy však není pozdě se začíst a poznat aspoň polovinu příběhu. Nejlepší je začít v destinacích, které nezná úplně každý. A tak zatímco exotickým trendem poslední doby je například Bali, vy se můžete vydat do severských států. Načerpáte tam energii do života i vnitřní klid. Severský svět totiž plyne úplně jinak než u nás ve střední Evropě.

Vzhledem k tomu, že v Norsku je všechno jinak, není úplně snadné se tam vydat na vlastní pěst. Člověk by si musel nastudovat spoustu informací, a přesto by to stále bylo nebezpečné. Obzvlášť vydávat se o samotě do hor, které neznáte, je docela riskantní. Přitom právě horské oblasti a útesy jsou v Norsku tím nejhezčím. Při návštěvě Norska určitě stojí za to vidět Nordkapp – vysoký skalní útes na severu země a Trolltungu – skalní útvar nad jezerem, který tvarem připomíná trolí jazyk.

Nenechte se omezovat programem cestovních kanceláří

Asi nejjednodušší je vydat se tam s cestovní kanceláří. Zájezdy Norsko nabízí spousta cestovních agentur, program však bývá vždy podobný. Je to docela škoda, protože každý si nakonec v Norsku najde něco jiného, co ho nejvíc zaujme. A to ani nemluvíme o tom, že pokud dá agentura dohromady skupinku více mladších lidí, budou muset všichni čekat na vás, což není moc příjemné. Ať si mladí jedou sami.

Chcete-li se vyvarovat tomu, že se budete muset účastnit programu, který vás nebude bavit nebo na nějž nebudete stačit, nechte si naplánovat zájezd na míru. Cestovní kancelář Via Marpi organizuje poznávací zájezdy do Norska zcela podle přání zákazníků. Dávají dohromady malé skupinky a program vždy přizpůsobí tomu, co si přejí cestovatelé, a jejich tělesné zdatnosti. Není to pro ně problém, protože s vámi pošlou průvodce, kteří zemi skutečně znají. Specializují se pouze na Norsko a Skandinávii, tudíž mají tuto oblast detailně prozkoumanou.

Máte ještě kus života před sebou a byla by chyba nechat se omezovat tím, že už nestíháte mladým. Vydejte se prozkoumávat svět!

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%