Bazén lze dnes využívat
až sedm měsíců v roce

Bazén lze dnes využívat
až sedm měsíců v roce

9. 8. 2012

Rodinný bazén už patří téměř k povinné výbavě každé zahrady. Ceny bazénů v posledních letech výrazně klesly a rozhodně už nejsou jen doménou boháčů. Naopak. Bazény si pořizují rodiny s malými dětmi a čím dál častěji také lidé v seniorském věku, protože plavání patří k nejzdravějším sportům. Dnešní moderní vybavení bazénů přitom prodlužuje jejich dobu využití, díky ohřevům je možné prodloužit koupací sezonu až na sedm měsíců a plavat lze i v malém bazénu za použití protiproudu.

Voda jako kafíčko

Kdo by se nechtěl koupat v bazénu s neustále příjemně vyhřátou vodou. Dnešní technologie umožňují mít vodu v bazénu teplou stejně jako v tropickém moři. Stačí si k bazénu pořídit některý ze systémů ohřevu vody. „Nejúčinnější je teplené čerpadlo, s tímto zařízením si lze prodloužit koupací sezonu až na 7 měsíců v roce,“ říká Michal Dluhoš ze společnosti Mountfield, největšího prodejce bazénů v České republice. Podle něho je tepelné čerpadlo na rozdíl například od elektrického ohřevu, nepoměrně úspornější. Funguje totiž na zcela jiném principu, protože teplo odebírá z okolního vzduchu. Vodu ohřívá bez ohledu na počasí, přičemž až 81 % tepla je zdarma.

 Zřejmě nejoblíbenějším způsobem, jak si v bazénu zajistit příjemně teplou vodu, je instalace solárních panelů. Solární systémy ohřevu jsou nenáročné na obsluhu a jejich montáž je velmi jednoduchá. Teplotu vody v bazénu umí zvýšit až o 6 °C. Zařízení se zapojuje do filtračního okruhu za pískovou filtraci. Solárním ohřevem pak protéká přefiltrovaná voda z pískové filtrace, v solárním panelu se ohřeje a teplá se vrací zpět do bazénu.

Plaváním ke zdraví

Že plavání působí blahodárně na lidské zdraví a zlepšuje kondici, o tom nikdo nepochybuje. A věřili byste, že si můžete dobře zaplavat v jakémkoliv, tedy i v malém bazénu? Stačí si k němu pořídit plavecký protiproud. „Na výběr jsou protiproudy závěsné i zabudované, pro nadzemní i zapuštěné bazény. Předností těch závěsných je to, že se dají jednoduše připojit na úplně nový a dodatečně i na jakýkoliv už stávající bazén. Protiproudy se nabízí v různých výkonových variantách, takže uspokojí jak rekreační, tak trénované plavce,“ říká Michal Dluhoš z Mountfieldu. .

Jak zatočit s nečistotami?

Samozřejmě nutnou podmínkou pro kvalitní a zdravé plavání je čistota. I zde technika velmi pokročila. Bazénové vysavače dokonale a rychle odstraní veškeré nečistoty na dně bazénu. Na výběr jsou plně automatické, poloautomatické i mechanické bazénové vysavače. Instalace poloautomatických a mechanických vysavačů je velice rychlá a jednoduchá. Připojují se totiž přes skimmer k pískové filtraci a při vysávání nečistot totiž využívají sací síly filtračního systému. Poloautomatické vysavače se pohybují samy, mechanické vysavače vyžadují obsluhu. Nejkomfortnější je používání automatických vysavačů. Ty prostě stačí ponořit do bazénu, pracují samy, bez obsluhy a dozoru.

bazény koupání Mountfield
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.