Prezidentské volby v USA: triumf Donalda Trumpa
FOTO: www.donaldtrump.com

Prezidentské volby v USA: triumf Donalda Trumpa

9. 11. 2016

Amerika má za sebou pravděpodobně nejtěžší prezidentskou volbu ve své historii. Donald Trump před dvěma lety zahájil prezidenstkou kampaň jako naprostý outsider, mnozí jeho vystoupení brali jako komická představení, jenže mediální magnát se nevzdával. Svými populistickými projevy získaval stále více příznivců, porazil všechny soupeře ve své mateřské republikánské straně a po tvrdé a místy bezostyšné volební jízdě převálcoval i demokratku Hillary Clintonovou a dojel jako vítěz až do Bílého domu.

Pro svět to není dobrá zpráva, že Ruskem podporovaný mistr populismu bitvu o prezidentský trůn USA vyhrál. Republikáni navíc budou ovládat nejen oba Kongresy, ale teď i prezidentský úřad. Nezbývá než doufat, že Donald Trump bude i přes své narcistické sklony schopen bránit demokratické principy v USA a svět proti sílícímu nacionalismu a terorismu.

A je tu ještě poslední naděje, totiž že Donald Trump řadu svých plánů prezentovaných ve volební kampani nakonec neuskuteční, zklidní se a s odstupem času překvapí svět podobně jako před lety Ronald Reagan.

 

politika USA
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%