Moje málem poslední vánoční svátky
FOTO: autorka

Moje málem poslední vánoční svátky

26. 11. 2016

Nevím, jak je možné to, co se mi málem stalo, ale důležité je, že při mně někdo stál a v mém nemožném skutku mi zabránil. Neumím si totiž představit ty následky. Ale snad začnu od začátku.

Letos, po několika letech, jsem pozvána k synovi na vánoce. Potěšilo mě to, protože jsem svátky většinou trávila jenom se svým pejskem. Ze samé radosti jsem začala vymýšlet, co jim k vánocům koupím. Nějaké vánoční dárky, co jim dávám každý rok, už mám, ale alespoň´musím koupit ještě nějaké maličkosti. Nevím, jestli to bylo z radosti nebo mé nemožnosti, ale dvě vánoční svíčky ve sklenici, které jsem koupila, a jeden pohárek jsem hned po donesení domů nedopatřením rozbila. Začala jsem totiž nějak zmatkovat. 

Musím tedy koupit něco jiného, ale ne moc drahého. Zašla jsem  do svého oblíbeného obchodu a vybírala. Pořád jsem nemohla nic najít, až najednou vidím něco hezkého. Lampičku, hezky omalovanou květy vánoční hvězdy. To koupím své snaše. Určitě se jí to bude líbit. Lampička nebyla drahá, a tak jsem ji koupila.

Odcházím a ještě se zastavuji v mezipatře  v prodejně květin a ejhle, mají tam ty svítilny také. Vtom se mi v hlavě něco posunulo a rozsvítilo a vyrazilo mi to dech. Poznání je hrozné, ale jdu se prodavačky zeptat: "Prosím vás, není to svítilna na hrob?" "Ano, je", odtuší prodavačka. Málem omdlívám a běžím svítilnu vrátit.

Když jsem prodavačce vysvětlila, že jsem ji chtěla dát jako dárek k vánocům snaše, rozesmála se tak, že se možná směje ještě teď. Koupila jsem tedy něco jiného, ale neumím si představit, že bych snaše darovala svítilnu na hrob. Myslím, že by mi ji hodila na hlavu, nebo by reagovala ještě hůře. Nemáme totiž vztahy úplně vzorné.

Při té myšlence se začínám opět klepat. Byly by to určitě moje vánoce poslední a mohla bych se akorát jít utopit do Lipenského jezera.

Asi při mně stála celá smečka andělů strážných.

P.S. Ten andílek dole je velmi pobavený tím, co vyvádím, a to chudák netuší a já taky ne, co mě ještě napadne.

 

Z archivu - náš portál obsahuje přes 10 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života čtenářů, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%