Milošovo zubní
Ilustrační foto: pixabay.com

Milošovo zubní

26. 11. 2016

Když jsem se dnes ráno probudil, měl jsem oteklou dolní čelist, visela mi skoro až na zem. Nezbylo nic jiného, než navštívit mou zubní lékařku.      Způsobil to můj zadní můstek, byl starý 30 let a tehdy mě stál 2500 korun. Musel být celý a rychle vytržen. Moc jsem se bál té dlouhé injekce, vše ale bylo jinak. Nebodla mě, vše bylo za živa! Použila zubní cirkulárku a „přeřízla mně“ bílý ocelový můstek. Nic nebolelo. Pak jsem si měl vypláchnout ústa a vodu vyplivnout do porcelánu. Zazvonilo to a 7. zub sám vyplaval.

Netušil jsem, že trhání zubu se provádí pitnou vodou!? Pak došlo na 5. zub. Dokázala to také bez injekce, jen vodou a prsty, v rukavicích, bezbolestně.

Vycházel jsem z ordinace tak bez tří sněhobílých zubů. Kolem mne šla mladá zdravotní sestra a hned mě, bezzubého objala a zulíbala. Netušil jsem, odkud se to známe? Prý od loňska, z Paříže. Seděla vzadu v našem autobusu a zapamatovala si hlavně můj hlas. Bylo mě slyšet a rozumět mi i v zadní části autobusu. Slíbil jsem jí poslat mailem můj pařížský článek Za žabožrouty.

Neskončilo ale jen u jednoho zulíbání. Dojížděl jsem k Žižkovu a na stanici zahlédl spolužačku. Vystoupil jsem, oslovil ji a ona mě bezzubého hned také zulíbala. Pokecali jsme jenom chvilku.

Dojel jsem do bytu, vzpomínal na hrůzu představ o tom mém stomatologickém zákroku. Byly to jen mé zbytečně hrůzné představy. Doma i v noci už mě nic nebolelo.

Ještě pořád mám mnoho svých zubů, tak se snad ještě dočkám té injekční stříkačky a nerezových kleští.

 

                                       

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%