Do Thermalu za zdravím a za Terakotovou armádou
Hotel Thermal v Karlových Varech

Do Thermalu za zdravím a za Terakotovou armádou

29. 11. 2016

Přinášíme rozhovor s s paní Tamarou Klein, obchodní ředitelkou hotelu Thermal v Karlových Varech.

Hotel Thermal v Karlových Varech se řadí k luxusním objektům. Umíte připravit nabídku pro seniory?
Samozřejmě, že ano. Klienti vyšších věkových kategorií jsou našimi váženými hosty. Speciálním programem, nazvaným Relaxační pobyt pro seniory nebo Balíček samoplátce, oslovujeme právě tuto skupinu. Kromě tradičních aktivit v našem wellness centru přidáváme nyní do tohoto balíčku i vstupenky za zvýhodněné ceny na velkou výstavu Terakotové armády, která začíná 20. prosince a končí 31. března 2017. Více informací k výstavě naleznete na naší webové stránce pod záložkou Hotel – Terakotová armáda.

A nabízíte konkrétní seniorský pobyt ? Pokud ano, s jakým programem, za jakých podmínek?
Zmíněný Relaxační pobyt pro seniory zahrnuje ubytování s polopenzí, lékařskou konzultaci, jednu proceduru denně a volný vstup do našeho wellness centra. Balíček je určen hostům 55+ s minimální délkou pobytu sedm nocí. Ale zájemci k nám mohou přijet i na cenově zvýhodněný pobyt, minimálně dvě noci.  

Jaká věková kategorie Vašich hostů je nejsilnější?
Jsme typický lázeňský hotel, který navštěvují zejména hosté v kategorii 50+. Avšak vzhledem k tomu, jak vzrůstá tlak na udržení si zdraví, zaznamenali jsme v loňském roce nárůst mladších klientů, kolem 40 let. Ti se snaží využít svůj pobyt především v rámci prevence a posílení své kondice.  

O wellness pobyty je obecně velký zájem. Jistě i Vy se snažíte přilákat hosty právě na tyto druhy pobytů…
Pro každého ubytovaného hosta bez ohledu na délku pobytu nabízíme zdarma volný vstup do wellness centra, kde je krytý bazén, whirlpool, fitness, Kneippův chodník, suchá finská sauna, infra kabina a parní lázeň. Wellness centrum můžou využít i neubytovaní hosté za poplatek 490 Kč za den. Dále nabízíme sezónní wellness pobyty ,které zohledňují různé svátky a dny volna. Kromě zmíněného vstupu do wellness centra tyto balíčky zpravidla zahrnují wellness proceduru bez předpisu lékaře, např. solnou jeskyni, masáže, lymfodrenáže apod.    

Karlovy Vary se po roce 1989 zaměřily především na ruskou klientelu. Nyní je město „vylidněné“ a potýká se s nedostatkem návštěvníků. Ukázalo se, že malý zájem o tuzemskou klientelu nebyl šťastný krok. Jak se snažíte Vy, získat domácí návštěvníky?
My jsme se na štěstí po celá léta neorientovali jen na rusky mluvící klientelu. Skupina našich návštěvníků byla vždy diverzifikovaná. U nás mají otevřené dveře hosté rusky, německy a i česky mluvící. Navštěvují nás lidé z Blízkého východu, měli jsme a máme hosty ze západní a severní Evropy, či Ameriky. Naší výhodou je moderní kongresové centrum pro 2000 osob. Účastníci sympózií a kongresů se k nám často vracejí na léčebné nebo wellness pobyty. Nesmíme opomenout Mezinárodní filmový festival, v rámci kterého navštíví náš hotel stovky turistů a řada filmových hvězd.    

Poskytujete i pobyty s plně hrazenou lázeňskou péčí?
Od letošního roku máme opět smlouvu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou a to jak pro komplexní lázeňskou péči, tedy plně hrazenou, tak pro příspěvkovou lázeňskou péči, kde pojišťovna hradí jen procedury. Více informací k pobytům přes zdravotní pojišťovny naleznete na naší webové stránce v záložce Léčení a wellness.    

Kauza bazénu na střeše hotelu Thermal hýbala před časem všemi médii. Řekněte nám prosím, co bude s bazénem a jaké případné investice se u Vás chystají?
Bazén a přilehlá budova je ve 4. fázi plánované rekonstrukce. Zahájení této etapy je předpokládáno nejdřív v roce 2019.

cestování lázně
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%