Vánoce a bačkůrky
Ilustrační foto: pixabay.com

Vánoce a bačkůrky

26. 11. 2016

Vánoce jsem jako všechny děti měla velmi ráda. Jen jsem podléhala vlivu o 4 roky starší sestry, která mě vždy nabádala, že je nutno ještě před Štědrým večerem prozkoumat všechny do úvahy přicházející skrýše a úkryty, abychom si byly jisté, že něco dostaneme. Rodiče však znali naše spády, a tak dárky vždy končívaly u sousedů.

Na Štědrý den byl obývací pokoj již od rána uzamčen a my se sestrou, jsme se nemohly dočkat večera. Já v té době 8-leté děvčátko, jsem očekávala i nové bačkůrky, moc jsem si přála nízké. Ráda bych se konečně zbavila těch kostkovaných, kotníčkových, které měly na nártu utahovací sponu, co vypadala jako "špricle u žebříku "... hrozně jsem je nesnášela. A bačkory mi tehdy připadaly jako normální vánoční dárek. Bylo to skoro pravidlo.
Ještě odpoledne mě tatínek poslal do ložnice, abych mu z jeho skříně donesla čistý kapesník. K mé nesmírné radosti, jsem uviděla na dně skříně polootevřenou krabici a v ní nádherné, červené a hlavně nízké bačkůrky. Podle velikosti jsem věděla, že budou moje. Svět byl krásný.

Ale krásný nezůstal pro mě dlouho. Po rozbalení všech dárků jsem zjistila, že moje červené bačkůrky prostě nejsou. Pochopila jsem, že nadále si spokojeně hoví v krabici na dně skříně u tatínka. Přemýšlela jsem co dál. Nechtěla jsem si o ně říci přímo, nemohla jsem připustit, aby si rodiče mysleli, že jsem šmejdila. Pak mě přišla spásná myšlenka. Pronesla jsem hlasitě:
"Tedy letos na mě Ježíšek asi zapomněl, všem vám donesl bačkory, jenom mě ne."

Maminka zareagovala přesně, jak jsem potřebovala, chytla se za hlavu, pohlédla na tatínka a s úsměvem donesla moje krásné červené bačkůrky, že je Ježíšek pro mě nechal v ložnici. K této mojí taktické strategii jsem se rodičům přiznala až jako dospělá a kupodivu si na ty zapomenuté bačkůrky maminka dobře pamatovala. Tatínek mě pochválil, že jsem to vymyslela přímo ukázkově a že jsem nikomu nezkazila radost.

Krásná vzpomínka na šťastné dětství. 

 

Z archivu - náš portál obsahuje přes 5 000 příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života čtenářů, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.