Vánoce pro důchodce
FOTO: autorka

Vánoce pro důchodce

27. 12. 2016

Chodím, jak se říká, na facebook, kde mám svůj profil, tam se "bavím" se svými příbuznými a kamarádkami a kamarády. Samozřejmě s oblibou sleduji události kulturní, nebo novinky v kosmetice a uděluji smajlíky u různých zajímavých článků a profilů. Také mě upoutala výzva Domova důchodců na Dubině Pardubice. Ne jen proto, že na tomto sídlišti bydlím, ale tato výzva mě zaujala díky žádosti nebo prosbě o to, udělat radost důchodcům, kteří nikoho nemají a my obyčejní lidé by jsme mohli trošku pomoc.

Samozřejmě mě chytla velká energie, a chtěla jsem některému z těch babiček a dědečků udělat malým dárkem radost. Sociální pracovnice napsala u některých těch lidiček, co by si přáli k Vánocům. Zavolala jsem sociální pracovnici, aby jsem se zeptala, jestli jsou tam také nějacé dědečkové. Pro babičky jsem už měla připravené balíčky a chtěla jsem i nějakým mužům udělat radost.

V příštím týdnu se objevila na facebooku informace, co by si přál pan Miroslav a pan Ladislav (myslím, že se tak jmenovali). Ihned jsme vyběhla do obchodu, zakoupila zboží dle přání dědečků a vytvořila balíčky s přáním hodně zdraví a prožití krásných Vánoc. Pan na vrátnici mě uvedl za sociální pracovnicí, kde jsem všechny balíčky předala. Sklidila jsem velké děkování od pracovníků z Domova důchodců. Odcházela jsem s velkým potěšením v srdci, že jsem mohla někomu udělat radost.

Když jsem potom viděla na facebooku jednotlivá jména nás dárců a pak fotky obdarovaných, vyhrkly mi slzy dojetí, obzvlášť když jsem viděla na fotografii dědečka, který svírá můj balíček. Báječný pocit jsem měla, pocit radosti a dojetí. Musíme si pomáhat navzájem. Bylo by to tak správné.

Já jsem Dobrý anděl, měsíčně přispívám na konto. Sice je to jen stokoruna měsíčně, jsem také důchodkyně. Ale mám dobrý pocit, že dělám dobrou věc. Dobrou věc pro ty, kteří jsou nemocní a nebo pro ty, kteří nikoho nemají.

charita Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%