Do nového roku s prasátkem pro štěstí
FOTO: autorka

Do nového roku s prasátkem pro štěstí

2. 1. 2017

Vážení aktivní senioři! Přijměte také mé přání do nového roku. František Nepil napsal knížku s názvem Dobré a ještě lepší jitro. Dovolím si parafrázovat :  Ať je váš následující rok dobrý a ještě lepší! Ve všem, co si přejete a co od něj očekáváte. Ať je hlavně plný radosti.

V naší rodině jsme se v uplynulém roce nechali inspirovat jedním nápadem z facebooku. Jedná se o sklenici plnou drobných radostí všedních dnů. Pokud se nám přihodí nebo povede něco hezkého, zaznamenáme na papírek a vhodíme do sklenice s datem a podpisem. Koncem roku popsané papírky vysypeme, zavzpomínáme, jaké radosti se nám dostalo a čteme si třeba o tom, že jsem si koupila krásné letní šaty, že jsem potkal kamaráda, s nímž jsem se léta neviděl, že jsem bezvadně seřezal živý plot, že mám příznivé krevní testy, že jsem se naučila ovládat tablet… Z toho se skládá náš život. 

A jaký je recept na klidný, spokojený a šťastný život? Každý se ho asi snaží "vařit" po svém. Já se snažím (a někdy se mi to dokonce i docela daří i když to není lehké):

Přijmout to, co je.
Nechat plavat to, co bylo.
Netrápit se tím, co není v mých silách změnit.
Mít radost každý den.
Věřit v dobrou budoucnost.
(tyto zásady jsem si také někde opsala, nejsou z mé hlavy)

P.S.:  Suroviny k výrobě prasátka viz foto : 1 citron, 2 hřebíčky (koření), 4 zápalky, 2 mandle, kousek stočeného drátku. Již několikrát se nám stalo, že došlo postupem roku k přirozené mumifikaci a „štěstíčko“ v podobě prasátka i to skutečné nám vydrželo až do dalšího nového roku. Bylo v tom jistě něco osudového. A proto ho nevyhazujeme.

 

Nový rok
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.