eChůvička
FOTO: autor

eChůvička

26. 1. 2017

Když jsem se před skoro čtyřmi roky přestěhoval a začal žít sám, byl jsem (a dosud jsem) velmi spokojený. Se mnou přišla Ganča, fenka Belgického ovčáka, velmi poslušná, hravá a pohyblivá. Mám auto, takže nutná vyřizování mi nedělají žádné problémy. Nákupy, doktoři, úřady a návštěvy, všechno je prakticky za rohem. A mám notebook a tím vidím celý svět.

V důchodu mám jako zábavu programování a to mi zabere většinu času. Kromě toho udržuju domácnost a vařím. S dětmi a vnuky se pravidelně vídáme a často spolu telefonujeme, jenže můj pocit po přestěhování byl trochu tísnivý, protože jsem byl zvyklý na denní kontakt. A vzhledem ke zdravotnímu stavu jsem si uvědomil, že denní kontakt je pro mě důležítý nejen po společenské stránce, ale také jako kontrola každodenní kondice.

Co tedy potřebuju? Počítačový program, který někde na internetu uloží informaci o tom, že jsem se dnes přihlásil. Aktualizace musí být provedena jedním kliknutím na ikonu z plochy mého počítače a kontrola ikonou v ,,oblíbených,, - v počítači i v telefonu přátel. Musí to být anonymní. Každý uživatel má svoji stránku jejíž význam zná jen on a jeho přátelé.

Program musí být jako chůvička v dětském kočárku, ale tentokrát u samotáře v počítači. Chůvička svoji funkci splní, když se dítě probudí, v počítači naopak.

Těmto podmínkám vyhovuje program, který jsem nazval eChůvička, který používám, je zadarmo a považuju jej za velmi užitečný. Chtěl bych takto upozornit na jeho existenci. Potřebujete se jen domluvit s jedním, nebo dvěma lidmi. Mohou to být i přátelé, které znáte jen přes internet, kteří budou aktualizaci stránky a tím Vaši kondici kontrolovat.

Podrobnosti najdete na stránce http://echuvicka.sweb.cz/.

internet počítače
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%