Můj politický kandidát na cokoli, včetně prezidenta
FOTO: archiv autora

Můj politický kandidát na cokoli, včetně prezidenta

13. 1. 2017

Dovoluji si upozornit čtenáře, že tento text není ani pohádka ani odpočinkový, je dlouhý a náročný a proto není pro každého...

Nedávno jsem na tomto serveru položil v diskusi na i60 otázku, zda máte svého oblíbeného politika, kterému byste svěřili vše včetně své rodiny a úspor. Odpovědí bylo nula. Nedivím se. Možná jsem proti stávajícím politikům zaujatý, možná mám pravdu v tom, že nás od revoluce úspěšně a za vlastního vytrvalého potlesku zavedli na okraj propasti. Jména jako Klaus, Havel, Pithart, Kalousek, Zeman, Benda, Singer, který nám znehodnotil korunu a vklady o 20%, by měla být vytesána do kamene a hluboko zakopána. Až tento národ dostane odvahu vypořádat se s porevoluční historií a rozkradením státu, představoval bych si to jako novodobý Norimberský proces, v němž nesmí platit, že zákony jejich jednání povolovaly-nařizovaly-umožňovaly. (vždyť si je sami upekli). Hlavní hledisko bude prospěch státu a občanské svědomí a jimi způsobené škody. Namátkou: zlatý poklad, důchodové fondy, CS námořní plavba, umělé oslabování koruny, konečné důsledky kuponové privatizace, opoziční smlouva, financování politických stran z černých fondů, rozpad policie a soudnictví, a dále si to jistě dokážete doplnit sami.

Omlouvám se, trochu jsem zabloudil, ale napravím to.

Pokud hledáme politika, který si zaslouží moji/vaši důvěru, vím jen o jednom, a to je PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. (* 20. března 1980) v současnosti předseda České Pirátské Strany. Znám jej zhruba od roku 1998,  kdy spojení bylo jen e-mailem, a osobně až od 17. června 2009. Ten den se nás sešlo asi 12 na zakládající schůzi Pirátů v motorestu v Průhonicích. Bylo to vlastně první osobní setkání, každý jsme od jinud a dosavadní komunikace probíhala výhradně elektronicky. Sešla se nesrovnatelná sbírka povah, profesí i názorů. Převažovaly ale profese kolem Informačních Technologií a lidé s vyhraněnými názory na svobodu projevu, včetně internetu a nesmyslných autorských práv. Já vím, od té doby máme v povědomí lidí jedno velké mínus, a to je název strany. Tento název „Piráti“ asociuje všechno, jen ne poctivost a čestnost. Ale stejně jako jména Vomáčka, Nožička, Kalousek jsou poděděná po rodičích, tak my jdeme ve stopách Švédské a celosvětové PiratePartay, včetně názvu a programu.

Ode dne vzniku strany jen s malou přestávkou je Ivan předsedou a sami jste mohli sledovat jeho mediální vývoj. První debata v televizi, zrovna s Komunistou, nebyla nic moc, Ivan měl dobré argumenty, ale působil tak nějak zakřiknutým dojmem, ale jak bych na tom byl já nebo vy poprvé v televizi? V odkazech dole budou linky na jeho dvě poslední televizní diskuse, kde argumentuje věcně a se znalostí problému a vždy s úsměvem, a otvírá i témata, která jsou jaksi v pozadí, ale pro nás podstatná. Je třeba vnímat i otázky a problémy,  na které jen odkázal. Loni 17. listopadu 2015 se nám tento kluk od Botiče konečně oženil za velké přítomnosti spolupirátů. Ovládá několik jazyků, má školu v USA, hraje na akordeon, a v tomto státě zná osobně snad každého Piráta.

Co říci závěrem?
Je to mladý a nadějný politik, nezatížený skandály a korupcí, vysoce vzdělaný a nedotknutý Plzeňskou univerzitou. Pro mne je to 100%  člověk s dokonalým politickým, morálním i osobním profilem, a pokud by to bylo nutné, svěřím mu svoje poklady, to je rodinu, vkladní knížku i klíče od manželčiných plechových  šatiček s jistotou, že až se vrátím ze světa, bude vše OK.

Nebudu, nemohu a ani nechci o Ivanovi psát příliš mnoho podrobných informací, které jsou veřejně dostupné. Koho to zajímá, podrobnosti si najde, koho ne, použijte klávesu Esc.

Pokud jsem tímto článkem někomu šlápl na kuří oko, neomlouvám se, musí si to sám rozchodit. Informace zde uvedené jsou pravdivé a čerpané z vlastních vzpomínek a veřejně dostupných informací.

politika
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.6 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.