Žena světice
FOTO: autorka

Žena světice

11. 1. 2017

Ani možná netušíte, jakou světici mezi sebou máme. Nebo možná tušíte, ale já to zjistila právě v těchto dnech. Je cizí, a přesto je naše…nebo jinak? My jsme pro ni cizí lidé, ale ona se chová, jako by patřila do rodiny, a pomáhá nám, jak může! Zlatá žena. Chcete vědět, o kom mluvím?

Jmenuje se Evička a je to super človíček. Můj taťka, který bydlí 220 km od nás, dostal ve svých skoro 80ti letech výpověď z bytu. Řeknete si, jak je to možné? No, hlavně je možné to, že vlastně nikdy nebydlel ve vlastním bytě, 40 roků nejprve ve státním a pak v pronájmu u soukromé osob\. A nyní dostal výpověď. Teď v zimě!

K nám jít nechce, už ho s Jiříkem přemlouváme skoro 6 let, od doby, kdy mi umřela maminka a taťka zůstal ve velkém bytě 3+1 sám. Nejen, že se sem nechce přistěhovat, ale on tu dokonce ani jednou nebyl za námi na návštěvě. Prostě nechce.

S Evičkou se skamarádili, když jsem tuto super ženu vloni poznala a zjistila jsem, že jsou s tátou skoro sousedé. Ona má Bertíka, taťka chodí denně na procházky, takže byla jen otázka času, kdy se potkají a…díky Evce se seznámili.

Prosím, nehledejte za tím žádnou romantiku, jde pouze o sousedské vztahy. Evička je hodně empatická a táta se zase zakoukal... do Bertíka! :-).

To bylo vloni. No a minulý týden, když se taťka dozvěděl, že se musí vystěhovat, svěřil se kamarádce Evičce a od té doby mu ona nezištně pomáhá. Jsem z toho celkem paf, protože neznám moc lidí, kteří by se takto aktivně zapojili do neštěstí druhých a pomáhali, jak mohou.

Evička sháněla tátovi nový byt a nyní mu sehnala vyklízecí firmu, která ho kompletně přestěhuje a ještě po něm vyklidí celý byt. A možná si dokážete představit, kolik harampádí se v bytě za 40 let nahromadí. No, ale to je již jiná kapitola.

A Evík pomáhá dále, jsme spolu v telefonickém spojení, jako i ona s tátou, a nevěřili byste, jak je Evička akční a aktivní a co vše dokáže zařídit. Jsem dojatá.

Evičko, chci Ti takto veřejně poděkovat za to, co pro nás děláš. Mám Tě moc ráda!

Leni

P.S. Takto nezištně nám s Jiříkem vloni nabízela svou pomoc a azyl i Hanka Rypáčková, další velmi hodná a ochotná žena, kterou tu máme mezi sebou. Hanko, také děkujeme.

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.