Moje malé  lednové rozjímání
FOTO: Soňa Prachfeldová

Moje malé lednové rozjímání

14. 1. 2017

Jsme na prahu roku 2017. Otevírají se nám nové události v novém roce a doufám, že budou pokud možno jen pozitivní. A pokud přijdou i ty méně příjemné věci, určitě je překonáme, v kruhu rodiny, s přáteli, i s našimi zvířecími kamarády.

Zase ten starý rok nějak rychle utekl, ani nevím jak. Zdá se mi, že ten rok, měsíc, týden, den je nějak kratší. Než se otočíme, prostřídají se čtyři roční období, vidím, jak vnučky rychle rostou, synové mi stárnou. Asi už nestíhám jako dříve, anebo je to tím, že si říkám - zítra je také den, a vychutnávám si občas lenošení. Nemám ve zvyku bilancovat nebo si dávat předsevzetí, prostě beru život tak, jak přichází, co mi nabízí a co si z toho vyberu. Ovšem, něco pro to se také snažím udělat a trochu životu napovídám, co bych tak ještě chtěla a co si moc přeji.

Když jsme v minulém roce psali do soutěže " Můj plán: Co nejlepší prožití zbývajícího času ", také jsem napsala o tom, že bych si ještě přála chodského psa. Článek jsem nedokončila, přesto ho redakce uveřejnila a to moje přání se mi splnilo loni v září o mých narozeninách. Tak teď abych si udržela, či znovu trénovala svoji pohybovou aktivitu, protože na výstavě zjara přece nedopustím, abych to neudýchala. A už se vidím jako nejstarší vystavovatelka - a proč ne . Člověk má zkusit občas i nemožné. Každý z nás, přestože leckdo říká - nevěřím na nic- máme v sobě víru, lásku v různých podobách, svoje rituály, či zvyky /i zlozvyky/ . Bez lidí se  nedá žít ,  mám ráda svoji rodinu, své přátele , přírodu, prostě vše živé a dobré.

Letošní leden je opravdu mrazivý, ani sněhem nešetří. Máme rozmístěny krmítka pro ptáčky a permanentně dosypáváme a věšíme lojové koule. Najednou se objevilo i hodně hrdliček, přitom v létě jsme jich viděli poskrovnu. A tak se ptáčkové střídají u krmítek - hrdličky, sýkorky, vrabci, dlask,  dnes k nám na strom zavítal  i strakapoud. Na rozdíl od lidí se nestrkají, nepředbíhají, nenadávají si, radost pohledět. Náš kocour mlsně kouká za oknem, ale ven se mu nechce, čeká na plnou misku v teple a to je dobře, alespoň neplaší ptačí drobotinu.

Naše příroda je moudrá, má své neměnné zákonitosti, jen kdyby to také pochopil  člověk. Člověk vynálezce, člověk budovatel, člověk ničitel. Příroda dostává od lidské společnosti hodně na frak, potom se nedivme, že nám to vrací, ona se jen brání. Mašinérie průmyslu, uhlí, techniky aj. ničí nádherné kouty naší země. Co bude jednou dál?

Máme jen jeden život a přeji vám všem prožití v pohodě, lásce, zdraví. Ať na naší životní pouti, která je už hezky dlouhá , potkáváme dobré lidi, dobré přátele. Pokud nás něco nepříjemného potká, ať máme dost sil vše překonat. Co vysíláme, to dostáváme zpět. Vysílejme tedy jen to pozitivní a   věřím, že dobrou odezvu budeme dostávat zpět !  Vždyť rok 2017 končí sedmičkou, což je šťastné číslo. Když sečteme 2017 - vyjde jednička - to  tedy  znamená, že rok 2017 bude na výbornou. Přejme si to!  Šťastný rok 2017!

 

 

 

Můj příběh přání
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.