Žena jako inspirace: Ines de la Fressange
Inès de la Fressange. Všechny fotografie: Pinterest

Žena jako inspirace: Ines de la Fressange

17. 1. 2017

Je nazývána módní ikonou. V jejím případě je to sympatické, protože její styl je nositelný a vhodný pro ženy každého věku i různých postav. O tom, jak se najít v oblékání, napsala veleúspěšnou knihu S šarmem Pařížanky a stala se inspirací pro mnoho žen z celého světa.

Její oblíbenost trochu spočívá v tom, že je ženám sympatická. Nejde totiž o prvoplánovou krásku, která svým vzhledem vyrazí dech a otáčí se za ní celá ulice. Naopak, Ines je typ ženy, která na první pohled působí nenápadně, o to větší je však její kouzlo. Je bývalou modelkou, letos jí je padesát devět let. Nosí léta stejný účes, který je velmi přirozený a slušivý.

Obléká se v podstatě velmi jednoduše. Základem jejího šatníku jsou jednobarevná saka, košile, úzké cigaretové kalhoty, pohodlné baleríny a mokasíny. Svou kariéru modelky dokázala skvěle zúročit, ze světa modelingu se totiž nezbláznila, naopak se stala šikovnou obchodnicí. Založila si vlastní firmu, která prodává luxusní boty a kabelky vyrobené podle jejích návrhů. Zároveň je ve svém věku stále žádaná do různých reklamních kampaní cílících na starší ženy.

Jejím obrovským úspěchem je, že napsala už zmíněnou knihu. Ta se stala bestsellerem, před lety vyšla i v češtině. Je to milé shrnutí toho, co považuje v oblékání, účesech či líčení za podstatné a slušivé a co je podle ní naopak absolutní nevkus. Píše dosti rázně, s osobním zaujetím, provokativně, takže některé čtenářky na ni byly po přečtení knihy poněkud naštvané. No bodejť, když si tam přečetly, že Ines kritizuje přesně to, co ony nosí.

Její zásady jsou například tyto: Nenoste příliš upnuté košile, daleko slušivější jsou ty volné. Legíny sluší fakt málokomu. Příliš krátké tričko je vždy tragédie.  Zapomeňte na leopardí vzor v kombinaci s velkým výstřihem. Pozor na prádlo prosvitající pod oblečením, opravdu to není sexy.

To, že se těmito a dalšími zásadami opravdu řídí, je vidět na každé fotce, na které je zachycena. A zdaleka nejde jen o snímky stylizované, plánované. Zkrátka, Ines je šik, i když jde koupit bagetu.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%