Přilepená
Ilustrační foto: pixabay.com

Přilepená

15. 1. 2017

Už dost dlouho mě obtěžovaly malé mušky, které lákala rozsvícená obrazovka mého PC. Občas jsem po některé plácla a shodila si mikrofon, další se mi zase podařilo umělecky ztvárnit coby černou šmouhu na monitoru. Když mi jiná vlítla do huby a já ji spolkla, tak to byla ta pověstná poslední kapka.

Důkladným pozorováním poletujících potvůrek jsem objevila jejich tajnou základnu. Firmu Aero-muchy si vybudovaly v největším z mých květináčů. Jedna zrovna kontrolovala okolí letiště, tak jsem ji chladnokrevně přitlačila ke květináči. Druhou jsem rozmázla na okně, třetí jsem připlácla na bílou zeď a čtvrtou se mi podařilo rozmáčknout tlesknutím obouruč. Jsem dobrá! Tak, a máte to, holky, sečtený, vyhubila jsem vás!!! 

Asi jsem se radovala předčasně. Za dva dny opět poletovalo kolem monitoru nejméně pět dalších muších kousků. Zakoupením specilapačů na hmyz jim skončily zlaté časy. Opatrně jsem odbalila šest žlutých lepkavých trojúhelníků a zapíchla do hlíny.

Už vím, jaké to je, sednout někomu na lep. Jako první jsem se k trojúhelníkům přilepila já. Následovaly vlasy…pak svetr…pak listy květin a konečně i první oběť. Muška vyslaná letovou věží na start se rozlítla ...a přistála na lepítku. Poté se přilepily další stroje a taky několik mechaniků, letušek, pilotů, administrativních pracovníků, uklízeček i taxikářů.

Aby jim to nebylo líto, občas jsem se přilepila i já. Ne zrovna při odletu, ale při zalévání kytek. To prevítstvo nejde z prstů dolů. Na co pak sáhnu, k tomu se přilepím.

A protože dvakrát týdně zalívám, dvakrát týdně jsem přilepená. Nejčastěji se přilepím k vodovodnímu kohoutku, jak chci to lepidlo honem umýt, poté se přilepím k nádobce s Jarem. Na trojúhelníčcích sice úspěšně přibývá zaměstnanců Aero-muchy,  ale já už mám ulepený celý byt. Pomoc, teď právě jsem se u PC přilepila k písmenku ttttttttttttttttttttt...

 

bydlení hmyz Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%