Přichází rok Ohnivého kohouta
Ilustrační foto: pinterest.com

Přichází rok Ohnivého kohouta

28. 1. 2017

Podle čínského kalendáře 28. ledna vstoupíme do roku Ohnivého kohouta, který skončí 15. února 2018. Kohout tedy na pomyslném trůnu vystřídá Ohnivou opici. Asi se všichni ptáme, co nám všem tato změna přinese.Bude to změna k lepšímu či k horšímu? Astrologové a jiní věštci nám říkají, že se bude jednat o rok "velkého úklidu"..Podle jejich výkladů si uklidíme před vlastním prahem. Protože Kohout má rád pořádek na svém "smetišti".

Pokud nám připadal rok ohnivé Opice hektický a náročný, tak v následujícím období bychom si měli oddychnout. Kohout patří totiž k nekonfliktním znamením a bude přát rodinným i soukromým vztahům. Někteří vykladači tohoto znamení říkají, že rok bude příznivý pro navazování nových vztahů. A protože Kohout je i parádivý, budeme se víc zajímat o módu či vlastní vizáž.

S koncem loňského velice rušného roku postupně odezní špatná energie ohnivé Opice. Říká se, že čestný a charakterní Kohout nemá rád zastrašování a pokrytectví a své názory dokáže říci pěkně nahlas, a to i za cen odsudků celého světa. Energie iniciativního Kohouta slibuje, že snaha o mírová řešení nejrůznějších konfliktů bude po zásluze odměněna.

Letošní rok bude opravdu velmi významný z hlediska vnitřní politické  situace - na podzim nás čekají parlamentní volby, které rozhodnou o dalším směřování naší země po dobu dalších čtyř let a ovlivní nejen naše životy, ale i životy našich blízkých, dětí a vnuků. Bude jen na nás, jak se rozhodneme.Tento rok ukáže, jak je užitečné starat se pečlivě  a svědomitě o svůj dvoreček a o schopnost ustát nejeden "kohoutí" souboj. To spíše ale platí pro "zámecké" a "radní" dvory, my dvořané máme jen  jedny nervy a nikoliv bezednou trpělivost.

Platí jedno pravidlo - vše, co vysíláme, se nám bude jako bumerang vracet. Zrcadlení působí v posledních letech a měsících rychleji  než dřív. Vyplatí se opatrnost, mít oči otevřené, dobře naslouchat, více myslet než zbytečně mluvit. 

Kohoutí kokrhání za svítání a za soumraku, kdy tma a světlo v určitý okamžik jedno jsou, upozorňuje na věci mezi nebem a zemí. Výraznější zklidnění vyhrocených (ohnivých) vášní můžeme očekávat až v roce 2018, kdy se vlády ujme umírněnost zemského Psa. Pak nás čekají roky bohaté na události. Energie ohnivého Kohouta a zemského Psa nakonec ukáže, "kdo je kdo". Neboť v člověku se skrývá jak energie dravého vlka, tak i energie zkroceného psa. A masku přetvářky nelze nosit do nekonečna.

Já doufám, že ptačí chřipka, která v současné době decimuje drůbež, nám nezahubí všechny kohouty v naší zemi, a tak jim přeji hlavně hodně zdraví.

Podle mého názoru nikdo nás netrestá, ani pán Bůh, ani karma, ani čert či nějaký vyšší pekelník. Trestáme se sami. A to si musíme neustále uvědomovat, hlavně při zpětném pohledu do osobní minulosti. Věřím, že rok ohnivého Kohouta nám všem přinese jen pohodu, lásku a štěstí.

Použitý materiál: čínský kalendář

Čína
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.