Internet a Vy, 6.díl: Jak si vytvořit úložiště pro fotky a dokumenty?
Ilustrační foto: pixabay.com

Internet a Vy, 6.díl: Jak si vytvořit úložiště pro fotky a dokumenty?

11. 2. 2017

Máte v počítači neustálý nedostatek místa? Zasekává se vám počítač, protože obsahuje příliš mnoho dat? Pak je internetové úložiště právě pro vás!

Na internetu existuje několik úložišť, ale já jsem si pro svůj návod vybrala OneDrive od Microsoftu, který si můžete stáhnout na této adrese: https://www.slunecnice.cz/sw/microsoft-skydrive/.

Poté, co se dostanete na stránku Slunečnice.cz, kliknete na zelené tlačítko Stáhnout zdarma a pak už jen čekáte na stáhnutí souboru do vašeho počítače. Stahování bude trvat několik vteřin a s největší pravděpodobností se vám soubor stáhne do složky ve vašem počítači, která se nazývá Stažené soubory. Je však možné, že nebudete vůbec muset hledat, jelikož po každém stahování zůstává v dolní části stránky lišta s ikonkami stažených souborů, kde svoje nové úložiště také můžete nalézt. Po nalezení souboru, stačí pouze kliknout na jméno či ikonu souboru a objeví se vám okénko, ve kterém se vás budou ptát, jestli chcete provést změny ve svém počítači. Klikněte na Ano. Poté se vám zobrazí toto malé okénko:

 

1.png

 

Klikněte na ikonu Instalovat a chvíli vyčkejte, než se instalace dokončí. Po dokončení instalace se vám v okénku ukáže prázdné políčko, do kterého se má zadat email. Já však doporučuji kliknout na text Zaregistrovat se poblíž tohoto prázdného políčka, čímž se přesunete na webovou stránku Microsoftu:

2.png

 

Sjeďte na stránce trochu níže a klikněte na ikonu Zaregistrovat se. Po kliknutí se dostanete na novou stránku, kde budete muset vyplnit svou emailovou adresu a vymyslet si heslo. Email si nevymýšlejte a vyplňte tam takový, ke kterému máte přístup neboť po vás po klinutí na Registrovat nebo Zaregistrovat se budou chtít vyplnit čtyřmístný kód, který vám pošlou na zadanou emailovou adresu. Poté, co vyplníte email a heslo, se přesunete na stránku, kde vyplníte kód, klinete na tlačítko Potvrdit a máte hotovo! Dostanete se tuto stránku:

3.png

 

Několikrát klikněte na tlačítko Další a poté klikněte na Začínáme.    

Jak nahrát fotky a dokumenty?
Internetové úložiště již máme a nyní přijde ta nejdůležitější část, vkládání souborů! V levé horní části stránky je plus s nápisem Nové a šipka s čárkou s nápisem Nahrát. Kliknete na tlačítko Nahrát a vyberete buď Soubory nebo Složka (skupina více souborů). Otevře se vám okénko, které představuje váš počítač, kde už stačí soubor, který chcete přidat do svého úložiště, jen najít a kliknout na něj.

 

4.png

 

Po kliknutí chvíli počkejte a za pár vteřin se vám soubor zobrazí v úložišti. Pokud tedy máte ve svém počítači nedostatek místa, stačí přesunout pár fotek sem na úložiště a smazat fotky v počítači a hned budete mít více místa pro něco nového. Tak a to je vše! Vedli jste si výborně! Příště si ukážeme, jak si na internetu zdarma stáhnout film.

 

 

Internet a Vy
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%