Za Sobotku!
FOTO: autor

Za Sobotku!

2. 3. 2017

Ne za premiéra, nýbrž za město Sobotku u Jičína. Tam jsme podnikli sobotní výlet. Chtěli jsme vyrazit z náměstí v 10 hodin. Vyrazili jsme v jednu, či spíš vypotáceli se. Jak se to mohlo zvrtnout?

Zaparkovali jsme na náměstí a při hledání turistických značek nás upoutala cukrárna Stáza. Mají denně minimálně do pěti (!). Skončilo to neuvěřitelně dobrými šlehačkovými rohy, při odchodu jsem si dal ještě vynikající zmrzlinu. Karamelovou, leč podpořenou slaným máslem. Mňam! (Vnuk by řekl: Hustý!)

Už jsme našli správný východ z náměstí, když jsme narazili na hotel Pošta. Řízkové hody! No páni, jak píšu, z náměstí jsme se vypotáceli v jednu hodinu. Speciální císařský chléb jsme si už koupili jen do zásoby.

Chcete-li se někdy vypravit za Sobotku, doporučuji přijet s velkým náskokem, protože Stáza bude určitě otevřená a kdo ví, co nachystají v Poště.

♠ ♠ ♠

Ještě překlad téhož pro poetické duše:

Když jsme dorazili na náměstí, málem jsme se přerazili o cukrárnu Stáza (šlehačkové rohy). Jakmile jsme pak z ní vyrazili, hned jsme se zarazili, protože tam byl hotel Pošta s řízkovými hody. Když jsme tam dorazili, tak jsme se tam dorazili. Už bychom vyrazili na tu vycházku za město, ale to jsme narazili na pekařství s císařským chlebem. Konečně jsme si nahoře pod lesem pořádně orazili. Celkem asi osm kilometrů jsme urazili, než jsme zas dorazili na náměstí, ale v cukrárně nás dorazili novou zmrzlinou (rohy došly). Prostě – i kdybyste se přerazili, musíte někdy do Sobotky.

 

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

Fotogalerie

Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%