Internet a Vy, 9.díl: Jak si založit profil na Instagramu?
FOTO: pinterest.com

Internet a Vy, 9.díl: Jak si založit profil na Instagramu?

16. 3. 2017

Možná jste už o Instagramu slyšeli, možná že ne. Co to tedy Instagram vlastně je? Je to jedna z dalších sociálních sítí, která vám pomůže sdílet vaše obrázky se světem. Proč byste ale měli obrázky dávat k dispozici na nějakou sociální síť? Můžete mít třeba zajímavý příběh spojený s fotkou, o který byste se rádi podělili, nebo něco vyrábíte a chtěli byste, aby o vás a vašich produktech vědělo více lidí. Můžete být také vášnivý fotograf nebo dokonce fotograf amatér, který se chce pochlubit svými snímky. Pokud tedy máte jakoukoliv fotku, kterou byste chtěli potěšit, motivovat či pobavit ostatní, honem rychle se zaregistrujte, jelikož na vás čeká celý svět!

Jak si založit profil?
Nejdříve upozornění - profil na Instagramu je možné založit jedině v případě, že jste majiteli tzv. chytrého telefonu!

Registrace na této sociální síti je poměrně jednoduchá. Nejdříve si otevřete stránku https://www.instagram.com/ , kde v dolní části bílého okénka s nápisem Instagram najdete tlačítko Zaregistrujte se. Tato stránka by měla vypadat takto:

 

1.png

 

Poté, co kliknete na toto tlačítko, se vám otevřou čtyři prázdná políčka, do kterých vyplníte váš e-mail, jak byste chtěli, aby se váš účet jmenoval a vámi vybrané heslo. Může se stát, že jméno účtu, které jste si vybrali, může být zabrané. Zkoušejte ho chvíli měnit a za chvíli přijdete na vhodnou kombinaci. Heslo i jméno vašeho účtu si někam poznamenejte. Poté, co tyto údaje vyplníte, klikněte na tlačítko Registrace a máte hotovo! Teď se můžeme vrhnout na to, jak přidat nějaké fotky.    

Sdílení obrázků
Váš účet jste si již úspěšně založili a teď přichází ta zábavnější část, přidávání obrázků. Poté, co jste se registrovali, jste se dostali na tuto stránku:

 

2.png

 

Nejprve si můžete nahrát profilovou fotku. To uděláte zcela jednoduše. Stačí pouze kliknout na to velké plus uprostřed stránky s nápisem Přidat profilovou fotku, vyberete si obrázek z vašeho počítače a dvakrát na něj klikněte. Přidání profilového obrázku bylo velice snadné, přidání dalších obrázků už bohužel tak snadné není, jelikož tak musíte učinit přes svůj mobil nebo pokud máte, tak můžete i přes tablet. Bohužel ne všichni máme chytré mobilní telefony, a tak někteří z vás bohužel nebudou moct profil s fotkami vytvořit.

Pro zbývající šťastlivce mám však návod, jak fotku na Instagram přidat. Nejprve si musíte aplikaci do svého zařízení stáhnout. Učiníte tak, když otevřete svůj Android či Apple store (jedna s ikon ve vašem mobilu) a zadáte to vyhledávání název Instagram, pak už jen kliknete na tlačítko stáhnout a máte hotovo. Když se podíváte na obrázek vpravo, můžete si všimnout, že dole na obrázku je lišta s malými ikonkami. Kliknete na tlačítko plus a vyberete si ze svého mobilu či tabletu obrázek, který byste chtěli na svůj účet přidat.

 

3.jpg

 

Můžete ho upravit pomocí různých filtrů a po kliknutí na tlačítko Next můžete článek také okomentovat. Pro ty z vás, kteří umíte dobře cizím jazykem, doporučuji psát komentáře ve dvou či možná i více jazycích. O vašem příběhu, výrobku či něčem jiném tak bude mít možnost vědět více lidí. Poté můžete přidat tzv. hashtagy. Hashtag se značí symbolem #  a po napsání tohoto hashtagu se váš obrázek zařadí do složky obrázků se stejným hashtagem, takže když si někdo bude chtít najít obrázek, který se s tímto hashtagem pojí, je pravděpodobné, že najde i ten váš. Takže pokud vyfotíte například svého psa a uděláte #pes, lidé kteří do vyhledávače zadají slovo pes, mohou narazit na váš obrázek. Pokud chcete přilákat co možná nejvíce lidí, pište názvy v angličtině.

Tak to by bylo pro dnešek vše a příště si ukážeme, co je to Youtube, jak pracuje, jak si na něm můžete založit účet a co všechno na něm můžete dělat.

 

Internet a Vy
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.