Internet a Vy, 10.díl: Jak si založit účet na YouTube?
Fotokoláž: pixabay.com

Internet a Vy, 10.díl: Jak si založit účet na YouTube?

22. 3. 2017

YouTube je největší server pro sdílení videí. Na této stránce můžete najít hudební videa, dokumenty nebo také videa, která byla přidána od tzv. youtuberů. Youtubeři jsou lidé, kteří se ve většině případů živí natáčením videí na YouTube, přičemž jejich hlavním úkolem je většinou pobavit nebo zabavit sledující. Možná si říkáte, jak si někdo může vydělávat točením videí? V dnešní době si může každý vydělat peníze jakýmkoliv způsobem a ti nejlepší světoví umělci přes videa vydělávají i několik milionů!

Jak funguje a jak si mohu založit účet?
Jako vždy si nejprve stránku musíte najít: https://www.youtube.com/. Po kliknutí na odkaz se vám objeví tato stránka:

 

1.png

 

Na stránce se vám ukáže několik náhodně vybraných videí. Pokud vás nějaké zaujme, stačí pouze kliknout na obrázek, který vás zaujal, nebo na jméno videa, a pak už jen sledujete, co se bude dít. V horní části stránky najdete lištu se šedým nápisem Hledat. Pokud máte nějaké video, která byste rádi viděli, můžete si ho skrze tento vyhledavač najít. Vpravo od této lišty se nachází tři ikonky, šipka, zvoneček a kroužek. Pokud se chcete přihlásit, stačí kliknout na tento kruh a vyplnit svoje gmailové údaje. Důležité je, že YouTube je propojen s Googlem, takže pokud máte svou emailovou adresu u gmailu, budete to teď mít o něco lehčí. Pokud ne, pojďme se společně podívat, jak si takový gmail můžete vytvořit.

Jak vytvořit účet na gmailu?
Klikněte na tento odkaz a tím se dostanete na registrační stránku gmailu: https://accounts.google.com/SignUp?service=mail&continue=https%3A%2F%2Fmail.google.com%2Fmail%2F&ltmpl=default . Vyplňte svoje kontaktní údaje, jak chcete, aby vypadala vaše gmailová adresa, heslo a pohlaví. Jiný email, ani telefon uvádět nemusíte.

Poté klikněte na tlačítko Další krok, dále na tlačítko Souhlasím a nakonec Pokračovat do služby Gmail. Dostanete se na stránku, která vypadá takto:

2.png

 

No a máte hotovo. Používání gmailu je úplně stejné jako používání klasického emailu, jediným rozdílem je to, že gmail je od Googlu. Tím, že jste si založili gmail, už nemusíte zakládat další účet na YouTubu, jelikož to má Google moc dobře propojené. Nyní se tedy vraťme zpět k YouTubu a jeho funkcím. Už víme, jak se zaregistrovat a jak najít videa, ale teď nás čeká několik věcí, které se týkají terminologie této stránky. Zaprvé tu máme pojem sledovat.

Pokud máte nějaký kanál, tedy osobu, která přidává videa určitého typu, můžete ji sledovat, aby se vám pokaždé, když vydá nějaké nové video, objevilo upozornění na tuto novinku. Já například zbožňuji Show Jana Krause, která má na YouTubu také svůj kanál. Pomocí vyhledavače si najdu stránku této show, která vypadá takto:

 

3.png

 

Na úvodní stránce kanálu, můžeme vidět fotku daného autora, název kanálu a nejnovější, nejoblíbenější nebo úvodní video. V pravé části stránky se nachází červené tlačítko Odebírat. Po kliknutí na toto tlačítko se stáváte odběratelem (sledujícím) tohoto kanálu a o každém novém videu budete informováni v levé části stránky, kde se s každým novým videem zvýší číslo u názvu kanálu. Další velice důležitou součástí YouTubu jsou tlačítka like a dislike (palec nahoru a palec dolu). Nacházejí se pod každým videem. Tyto dvě tlačítka však mají rozdílná pravidla. Zatímco na tlačítko dislike může kliknout naprosto kdokoliv, na tlačítko like mohou kliknout pouze přihlášení uživatelé. Těmito tlačítky můžete tedy vyjádřit, zda se vám video líbí či ne. To samé můžete udělat také prostřednictvím komentářů.

Pokud chcete nějaké video okomentovat, stačí sjet na stránce kousek dolů a komentář napsat do políčka s nápisem Přidejte veřejný komentář…. Co všechno tedy můžete na YouTubu dělat? Rozhodně sledovat videa, přidávat komentáře, vyjadřovat svůj názor na videa, ale co je důležité, můžete také přidávat vlastní videa.

Pokud byste chtěli přidat nějaké video na YouTube, rpočkejte si na další díl této série, jelikož příště si ukážeme, jak upravit a přidat video na YouTube.

 

Internet a Vy
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.