Místo mého srdce: Malta -Valletta
FOTO: autorka

Místo mého srdce: Malta -Valletta

26. 3. 2017

Jedno z nejpřitažlivějších měst pro mě při 11denním pobytu na lodi bylo na Maltě hlavní město Valetta. Už když jsme přistávali, jsem měla zvláštní pocit, který se jen málokdy opakuje. Jak byla loď vysoká, tak jsme se vždy dívali dolů, ale tady to bylo jinak. Vpluli jsme jakoby do ulice, vlastně mezi hradby, které byly skoro tak vysoké jako horní paluba. No, moc zvláštní.

Po vystoupení z lodi to bylo ještě silnější. Na mě to celé působilo opravdu magicky. Všechny stavby, jak staré, tak i novější zástavba, z jednoho druhu kamene asi místního původu v barvě světlé kávy. Jiná barva to nerušila. V celém  městě je jen jeden, ale nádherný park. Náš průvodce nám vysvětlil, proč. Mají nedostatek vody. Všechnu užitkovou dovážejí loďěmi, což si  neumím vůbec představit, jak to probíhá. Opravdu skvostnou katedrálu jsme také nemohli minout. O poutavé historii Maltézkých rytířů jsme se také hodně dozvěděli. Z města vyzařuje pohoda ze všech koutů. Jediné, co tu atmosféru trochu rušilo, byl velmi silný vítr úplně nahoře na náměstí u radnice, ale asi to sem patří.

Mám z Valetty krásný ručně malovaný obrázek, který to vše vystihuje. A i když jsou to už 3 roky od té doby, tak alespoň jednou denně se na tu malůvku podívám a je mi dobře. Každému se líbí něco jiného a jinde. Já to mám spojeno s pro mne milým, přívětivým a magickým městem. Pro mne úžasná Valetta! Kdyby mi bylo o pár let méně, určitě bych se chtěla do tohoto místa alespoň jednou ještě vrátit.       

.

 

Místo mého srdce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.