Na co si dát pozor při koupi ojetého auta?
Ilustrační foto: pixabay.com

Na co si dát pozor při koupi ojetého auta?

28. 3. 2017

Ten, kdo již někdy v životě kupoval ojeté auto, ví, že to není jen tak. Nákup ojetiny s sebou vždycky nese určitá rizika. V těch horších případech lze narazit i na kradená auta. Mnohem častěji se však kupující setká s tím, že byl stočen tachometr nebo se na autě po čase objeví závada, na kterou nebyl předem upozorněn. U některých vozů lze tyto podvody zjistit snadno. Hůře to jde u těch dovezených ze zahraničí. Pokud tedy nemáte s podobnými transakcemi zkušenost, zkušený podvodný prodejce vás prostě nachytá.

Úspěšná videa od společnosti Cebia
Do boje s těmito nečestnými praktikami se pustila i společnost Cebia. Ta se snaží zákazníkům, s bezpečným výběrem ojetého auta, pomoci již pár desítek let. Nyní však přišla se zcela novou a především nápaditou kampaní, jak na podvody při prodeji ojetin upozornit. Pomocí několika natočených videí se, vtipnou a nadsazenou formou, snaží ukázat ty nejčastější podvody při prodeji auta z bazaru. Hlavní video celé kampaně je zaměřeno na to, jak snadno, levně a s malým úsilím lze ze starého a ojetého vozu vytvořit auto, které podvodník prodá s velkým ziskem. Postačí pouze lehká oprava, naleštění, stočení tachometru a pozměnění servisní knížky. V dalších čtyřech videích se Cebia zaměřuje na další obvyklé podvody, jako je falešná inzerce, zatajování havárií v historii auta, falšování techničku a další.
AUTOTRACER Abyste se o historii vozu dozvěděli ty zásadní a důležité informace, je potřeba jej podle VIN kódu zkontrolovat přes AUTOTRACER na www.zkontrolujsiauto.cz. To je ten nejjednodušší způsob, jak zjistit, zda byl tachometr stočený. Kromě stavu tachometru zjistíte přes systém AUTOTRACER veškeré informace, které jsou k vozidlu dostupné on-line od spolupracujících partnerů Cebia. Jedná se především o firmy z ČR, SR a dalších zemí EU.

 

Podívejte se na video kampaň CEBIA.

auta
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%