S čalouněnou postelí poznáte rozdíl
FOTO: nabytek-elegance.cz

S čalouněnou postelí poznáte rozdíl

28. 3. 2017

Jak moc spánek ovlivňuje život, si většina lidí uvědomí až s přibývajícím věkem. Mnozí nemohou usnout, jiní se pravidelně budí rozlámaní a s bolestmi hlavy. Vinu na tom mohou mít nevhodně zvolená matrace, polštář i postel. Spousta lidí bohužel sleduje zejména design. To, jak moc se postel hodí do vaší ložnice, by však měla být až poslední věc, kterou budete řešit. Přednější jsou rozměry. Správné lůžko by mělo být o 25 cm delší než výška postavy, a proto se standardně vyrábí postele v délce 200 cm, což vyhovuje většině. Ovšem seženete i prodloužené a naopak kratší varianty – zejména dětské postele bývají kratší.

Čím vyšší, tím pohodlnější
Postele bývají běžně vysoké 40-50 cm, což sice stačí, ale z vyšších se vstává ještě lépe. Obzvlášť s přibývajícím věkem je to praktičtější a mnozí výrobci na tuto skutečnost pamatují. Dost často u nich najdete přímo kategorii věnovanou zvýšeným postelím a variantám s dvojitou matrací. Jakmile je jednou vyzkoušíte, už nebudete chtít nic jiného.

calounena-postel.jpeg

Rok 2017 přeje čalouněným postelím
Čalouněné postele byly vždy symbolem luxusu a letos se dostávají do popředí ještě více. Čalouněná čela jsou totiž hitem, používají se jak neutrální odstíny, tak výrazné barvy a všité knoflíky utvářející dojem 60. let. Potahová látka je opravdu zásadní, dokáže úplně změnit vzhled postele, proto vybírejte pečlivě. Nemusí to být pouze obyčejná látka, sehnat se dají i lůžka z ekokůže a semiše. Určitě oceníte, že spousta čalouněných lůžek je vybavená úložným prostorem, kam schováte třeba sezónní přikrývky. Lidé si chválí také jejich měkkost, což je výhodné, když se kolem pohybují malé děti. Kdyby spadly na roh dřevěné postele, následky by byly daleko horší, než když se uhodí o čalouněnou postel. Také se v nich moc hezky relaxuje. Můžete se opřít o měkké čelo a pohodlně si číst. Vsaďte se, že z čalouněné postele se vám ani nebude chtít vstávat.

nábytek
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 12. týden

Znáte své tělo? Tento týden si dáme otázky z biologie a konkrétně se budou týkat lidského těla.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

23%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

15%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

19%

Ne, protože na to nemám peníze

14%