Hana Maciuchová má cenu za čtení
FOTO: M. Votavová

Hana Maciuchová má cenu za čtení

6. 4. 2017

Oblíbená herečka si připsala další ocenění, tentokrát za mimořádný přínos v oblasti mluveného slova. Přesněji, za to, že načítá audioknihy, které jsou stále oblíbenější.

Nahrávání audioknih se věnuje čím dál více umělců. Zájem o ně totiž stoupá. Pustit si knihu čtenou hlasem oblíbeného herce láká lidi, kteří nemají čas si sednout s klasickou knihou a tak si tu audio pouštějí třeba při jízdě v autě. Láká i lidi, kteří mají potíže se zrakem nebo jsou prostě jen unaveni vysedáváním u počítačů a raději poslouchají, než by četli.

Asociace vydavatelů audioknih proto začala umělce, kteří se této disciplíně věnují, odměňovat a chce je více propagovat. Hana Maciuchová si ocenění váží. Lidé se jí často ptají, zda je těžké namluvit knihu. „Radostně těžké,“ odpovídá. „Nejde jen o to knihu přečíst, svým způsobem je to má něžná interpretace textu,“ vysvětluje.

Asociace vydavatelů audioknih se chystá letos udělovat ceny za nejlepší audioknihy za loňský rok. V deseti kategoriích bojuje celkem sedmdesát sedm titulů. Rozhodovat o vítězi bude odborná porota i veřejnost. Kdo má tedy rád poslouchání knih načtených známými umělci, může pro tu svou oblíbenou knížku hlasovat až do konce dubna na  www.o2.cz/audiokniharoku.

herci knihy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%